MOME-animációt díjaztak a 15. KAFF-on

Animáció

Darabos Éva MOME alumna Pá kis panelom! című munkája nyerte a 15. Kecskemét Animációs Filmfesztivál legjobb rövidfilm díját, megosztva Rofusz Kinga Otthon című kisfilmjével.

Augusztus 14-én, szombaton este adták át a 15. Kecskeméti Animációs Fesztivál díjait. A kétévente megrendezett nemzetközi seregszemlére idén augusztus 11-15. között került sor. A nemzetközi animációs mustra során 6 zsűri értékelte a mintegy 90 versenyalkotást és 19 kategóriában osztottak ki díjakat. 

A legjobb egészestés európai film díját és a közönségdíjat is Tomm Moore Wolfwalkers című alkotása kapta. A legjobb magyar és európai tévésorozat, a legjobb 3D-s film, valamint a legjobb forgatókönyv díját Horváth Mária a Cigánymesék alkotója viheti haza. A legjobb animációs munkáért járó díjat Ulrich Gábor Dűne című kisfilmjének ítélték, csakúgy, mint a Magyar Filmkritikusok díját. A legszínvonalasabb képi formanyelvért Szöllősi Anna Helfer című filmjét méltatták. A legjobb elsőfilmesnek Osztós Zsófia bizonyult Akárhová című filmjéért. A legjobb rövidfilm díját megosztva kapta Rofusz Kinga Otthon és Darabos Éva Pá kis panelom! című munkája.

A Pá kis panelom! elején a főszereplő arról értesül, hogy hamarosan el kell költöznie otthonából, amely egy panelházban található. A felkavaró hír hatására elöntik az érzelmek. Búcsúkönnye betonnehéz monolittá fejlődik, amelynek becsapódásával egy fiktív körkép kezdődik a karakterünk számára hamarosan múlttá váló telepi életről.

A MOME Anim berkeiben készült Pá kis panelom! korábbi nemzetközi fesztiválszereplései (Barcelona, London, Szarajevó, Zágráb) után meghívást kapott a CEE Animation Talents programba, valamint jelölték a Magyar Mozgókép Fesztivál legjobb animáció díjára is.

 

Bye Little Block! /Pá kis panelom!/ - Official trailer // 2020 from Eva Darabos on Vimeo.

Publikálva: 2021-08-16 13:03:00

Hírek