Moholy-Nagy University of Art and Design

Data Storytelling Kutatási Ösztöndíj

Nyílt felhívás interdiszciplináris kutatási projektek számára az data storytelling területén
Kutatási ösztöndíjprogram data storytelling témában
Pályázat típusa
Kutatási ösztöndíjprogram
Határidő
2022. október 2.
Szervezeti egység
Data Storytelling Hub
Fontos dátumok
2023. január 1. – Az ösztöndíjprogram kezdete
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Innovációs Központja pályakezdő vagy pályafutásuk közepén járó kutatók számára hirdeti meg első kutatási ösztöndíjprogramját data storytelling témában.

Az alábbi két témában várjuk a jelentkezéseket: Data and participation és Data literacy. Azon kutatók jelentkezését is várjuk, akik ugyan nem közvetlenül a javasolt témákkal foglalkoznak de munkájukban interdiszciplináris szemléletet követnek.

A kutatási ösztöndíjprogram előreláthatóan 12-24 hónapra szól. A kutatásnak interdiszciplináris jellegűnek kell lennie, és a MOME közösségén belül rendelkezésre álló, designnal kapcsolatos szakértelemre és gyakorlati tudásanyagra kell támaszkodnia. 

Követelmények

A program felépítése

A kutatási ösztöndíjprogram előreláthatólag 12-24 hónapra szól, és a kutatásnak interdiszciplináris jellegűnek kell lennie, miközben a MOME közösségén belül rendelkezésre álló, designnal kapcsolatos szakértelemre és gyakorlati tudásanyagra támaszkodik. Emellett a kutatóknak Budapesten kell tartózkodniuk.

Fókuszterületek

Erre a pályázatra a data storytelling témájához kapcsolódó területekkel foglalkozó kutatók jelentkezhetnek. Elsősorban az alábbi két témában várjuk a jelentkezéseket: Adat és részvétel, Adatértés.

Elvárt eredmények

A kutatóknak meg kell írniuk legalább egy olyan tanulmányt, amelyet előadnak egy (nemzetközi) konferencián, és amely megjelenik egy szaklektorált folyóiratban. A projekteknek emellett gyakorlati megoldásokkal hozzá kell járulniuk globális társadalmi, környezeti vagy gazdasági kihívások megválaszolásához.

Ajánlat

A kutatók számára megtérítjük a Budapestre utazásukhoz szükséges repülőjegy árát, segítséget nyújtunk az átköltözéshez, használhatják a kampusz irodáit, műhelyeit és technikai eszközeit; jogosultak lehetnek eszköz- és anyagköltségek megtérítésére; valamint korábbi szakképzettségük alapján havi támogatásra. További információk itt találhatók. 

Jelentkezés

Jogosultság

A pályázóknak rendelkezniük kell bármely tudományterületen szerzett doktori fokozattal és sikeres tudományos publikációs listával; készen kell állniuk arra, hogy interdiszciplináris csapatokban szorosan együttműködjenek a tervezőkkel; Budapestre kell költözniük, és a program ideje alatt nagyrészt itt is kell tartózkodniuk.

Pályázati anyagok benyújtása

A jelentkezőknek az alábbi dokumentumokat kell benyújtaniuk: Részletes önéletrajz publikációs listával; a kutatási projekt összefoglalója (maximum 1500 szóban); motivációs levél; PhD- vagy azzal egyenértékű fokozat igazolása. További információk itt találhatók.

Határidő

A kutatási ösztöndíjprogramra a jelentkezéseket 2022. október 2., 23:59-ig (CET) lehet benyújtani az opencall2022@mome.hu oldalon.

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121