Moholy-Nagy University of Art and Design | Elméleti Intézet

Design- és művészetmenedzsment MA

Modules
Management
Faculty
External lecturers
News
Events
A kreatív iparágak működésének megismerése, kulturális projektmenedzsment.
Type of course
Nappali
2 years
4 semesters
Qualification
MA fokozat
Hungarian state funded
2024-02-15
Jelentkezés zárva
Language
Magyar
Career opportunities
Social media links
Contact
Sterczer Antónia,
szakmenedzser
elmeleti@mome.hu
A képzés a 2024/25-es tanévtől csak angol nyelven indul! Az elméleti tudás mellett az üzleti és kommunikációs kompetenciák fejlesztésére is hangsúlyt fektető képzés végzettjei designvállalkozásoknál, kulturális intézményekben, a műtárgypiacon, kiállítóhelyeken vagy akár a média területén helyezkedhetnek el.
A hallgatók képesek lesznek a kreatív iparban színvonalas, finanszírozható projekteket, vállalkozásokat létrehozni és menedzselni.
Esettanulmányok és szakmai gyakorlatok során megtanulják, milyen szempontok alapján érdemes a design- és művészeti projekteket továbbfejleszteni; miként lehet hatékonyan kommunikálni, nemzetközi sikert elérni.

Modules

Az MA képzés 120 kreditjéből 20 kreditet ér a diploma, amely szakunkon fele részben egy 60-80.000 n terjedelmű szakdolgo...

Három féléven át nyújtunk gyakorlatorientált üzleti ismereteket. Hogyan lehet vállalkozást indítani és működtetni? Melye...

A Kurzushét modul a MOME minden szakjának részét képező tantárgycsoport, melynek célja az oktatási kínálat színesítése a...

News

A sitkei Batthyány-major romos állapotában is megragadja az arra járók képzeletét. Az inspiráló épületegyüttes ezúttal egy kurzusheti kurzus tárgya volt a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, mindebből pedig további együttműködés várható a tulajdonos Batthyány-leszármazottakkal is. A revitalizációs projekt középpontjában egy kortárs idősek otthonának a terve áll, amely a helyi értékek megőrzését, továbbadását is segítené.

A Design- és művészetmenedzsment szak tizedik éve rendez szakmai kerekasztalokat Manage [it] Yourself címen az alkotók és a menedzserek együttműködéséről, illetve az önmenedzselésről. A Budapest Design Week 2023 programjában Karrierutak címmel tartott, ünnepi alkalmon az elmúlt 10 évben a szakon végzettek alumnik meséltek tapasztalataikról.

A Best of MOME ‘23 eseményen a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem idei mesterszakos diplomaprojektjeinek legjobbjaival találkozhatott a nagyközönség október 14-én a Kastner Kommunityben, ahol megismerhette a legfiatalabb designer generációt foglalkoztató kérdéseket, problémákat és az azokra adott különféle tervezői válaszokat.

Management

MA szakvezető, habilitált egyetemi docens, témavezető

ebli@mome.hu

MA szakfelelős, habilitált egyetemi docens, témavezető

keszeg.anna@mome.hu

oktatási titkár

palagyi.diana@mome.hu

szakmenedzser

sterczer.antonia@mome.hu

Faculty

MA szakvezető, habilitált egyetemi docens, témavezető

ebli@mome.hu

egyetemi tanársegéd, óraadó

balazs.fekete@mome.hu

egyetemi adjunktus

galla.daniella.dominika@mome.hu

egyetemi docens, szakfelelős, témavezető

kgerman@mome.hu

habilitált egyetemi docens, témavezető

povedak@mome.hu

egyetemi tanársegéd

egyetemi tanársegéd

External lecturers

Hallgatói Hub vezető, doktoranda, óraadó

bodnar.tekla@mome.hu

doktoranda, óraadó

óraadó

óraadó

doktorandusz, óraadó

tayler.patrick.nicholas@teach.mome.hu
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121