Moholy-Nagy University of Art and Design | Design Intézet

Ékszertervezés és fémművesség MA

Modules
Management
Faculty
External lecturers
News
Events
 A diákok egyéni tervezői és kreatív karakterének fejlesztésére összpontosítva
Type of course
Nappali
2 years
4 semesters
Qualification
MA fokozat
Hungarian state funded
2024-02-15
Jelentkezés zárva
Language
Magyar
Career opportunities
Social media links
Contact
Hutter Katalin Cecília
szakmenedzser
targyalkoto@mome.hu
A képzés a 2023/24-es tanévtől Tárgyalkotás MA szakként indul! Az ékszertervezés és fémművesség mesterképzési szak programunk segít a személyes egyéni kutatási javaslatra épülő munka vagy gyűjtemény felépítésében. A képzés filozófiája egyensúlyt teremt az anyagi és a technikai innováció és a hagyományosabb kézműves technikák és a történeti mesterségbeli hagyományok között.
A képzésben résztvevő hallgatók kreatívan és koncepcionálisan fejlesztik munkájukat rövid projektek megvalósításán és szakmai útmutatások segítségével. A kiállításra tervezett és elkészített munkák feltáró, eredeti és kihívásokkal teli célja a környezet- és életmód centrikus, társadalomtudatos, problémakezelő szemléletet közvetítítése.
A kutatási feladatok, tervezési stúdiumok, műtermi gyakorlatok lehetőséget teremtenek a hazai és nemzetközi szakmai programokon, kiállításokon, pályázatokon való részvételre és megkönnyítik a diploma utáni érvényesülést. A félévek során a hallgatók szabadon választhatnak tervezői feladatot és témavezetőt a tanszék által bevezetett témák közül, illetve lehetőséget aduk arra is, hogy adott kereteken belül hallgatóink saját témát dolgozzanak fel.

News

A Best of MOME ‘23 eseményen a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem idei mesterszakos diplomaprojektjeinek legjobbjaival találkozhatott a nagyközönség október 14-én a Kastner Kommunityben, ahol megismerhette a legfiatalabb designer generációt foglalkoztató kérdéseket, problémákat és az azokra adott különféle tervezői válaszokat.

Hatalmas sikerrel zárult az idei MOME Fashion Show: dupla teltház előtt mutatkozott be a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) legújabb divat- és textiltervező generációja az egyetem Zugligeti úti Campusán. A MOME hagyományaihoz hűen és a nemzetközi divathetek ritmusához igazodva október első hetében rendezte meg a rendhagyó divateseményt és kiállítást, mely ezúttal is rengeteg érdeklődőt vonzott. A fiatal tervezők kreációit idén az élet és az anyag állandó körforgásának tematikája ihlette, így az újrahasznosított és lebomló alapanyagok is főszerepet kaptak a bemutatón.

Július 15-17. között a ciprusi Agrosban rendezik meg az idei Xarkis Fesztivált, melynek témája a kolonizáció és interszekcionalitás.

Management

MA szakvezető, egyetemi tanársegéd

vagi.flora@mome.hu

BA szakfelelős, MA szakfelelős, fejlesztési rektorhelyettes, témavezető

lipoczki@mome.hu

szakmenedzser

hutter.katalin@mome.hu

Faculty

mesteroktató

aadaam@mome.hu

mesteroktató, műhelyvezető

balla.benjamin@mome.hu

egyetemi adjunktus, témavezető

borkovics.peter@mome.hu

Service Design képzésvezető, egyetemi adjunktus

csernatony.fanni@mome.hu

egyetemi docens, témavezető

mohacsi@mome.hu

mesteroktató, műhelyvezető

orrpeter@mome.hu

mesteroktató

gpattantyus@mome.hu

MA szakvezető, egyetemi tanársegéd

vagi.flora@mome.hu

External lecturers

külső óraadó

külső óraadó

külső óraadó

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121