Moholy-Nagy University of Art and Design

Ékszertervezés és fémművesség MA

Modules
Management
Faculty
Events
News
 A diákok egyéni tervezői és kreatív karakterének fejlesztésére összpontosítva
Type of course
Nappali
2 years
4 semesters
Qualification
MA fokozat
felvi.hu deadline
2023-02-15
Jelentkezés nyitva
Scholarships
Állami ösztöndíjas
Jelentkezés nyitva
Department
Design Intézet
Language
Magyar
Career opportunities
Social media links
Contact
Hutter Katalin Cecília
szakmenedzser
targyalkoto@mome.hu
A képzés a 2023/24-es tanévtől Tárgyalkotás MA szakként indul! Az ékszertervezés és fémművesség mesterképzési szak programunk segít a személyes egyéni kutatási javaslatra épülő munka vagy gyűjtemény felépítésében. A képzés filozófiája egyensúlyt teremt az anyagi és a technikai innováció és a hagyományosabb kézműves technikák és a történeti mesterségbeli hagyományok között.
A képzésben résztvevő hallgatók kreatívan és koncepcionálisan fejlesztik munkájukat rövid projektek megvalósításán és szakmai útmutatások segítségével. A kiállításra tervezett és elkészített munkák feltáró, eredeti és kihívásokkal teli célja a környezet- és életmód centrikus, társadalomtudatos, problémakezelő szemléletet közvetítítése.
A kutatási feladatok, tervezési stúdiumok, műtermi gyakorlatok lehetőséget teremtenek a hazai és nemzetközi szakmai programokon, kiállításokon, pályázatokon való részvételre és megkönnyítik a diploma utáni érvényesülést. A félévek során a hallgatók szabadon választhatnak tervezői feladatot és témavezetőt a tanszék által bevezetett témák közül, illetve lehetőséget aduk arra is, hogy adott kereteken belül hallgatóink saját témát dolgozzanak fel.

News

Mi inspirálja a jövő textil- és divattervezőit? Milyen forma- és színvilág jellemzi az új tervezőgeneráció legfrissebb alkotásait? Kele Ildikó, a MOME Divat- és Textiltervezés MA szakvezetője, a KELE Clothing alapítója és Tomcsányi Dóra, oktatónk szakmai vezetésével szervezett divatbemutatón az érdeklődők végre ismét bepillanthattak a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Divat- és textiltervezés szakán zajló kreatív munkába.

A MOME Ékszertervezés és fémművesség MA szakán frissen diplomázott hallgatóink az Octogon magazin hasábjain jelentek meg munkáikkal. 

Két MOME alumna alkotása is bekerült márciusban a pforzheimi Schmuckmuseum (Ékszermúzeum) gyűjteményébe. Rémiás Szilvia BODY LIGHT ékszerkollekciójának brossa az 'Art Jewellery by Young Talents at the Museum' verseny győzteseként, Tengely Nóra TWO brossa pedig különálló intézményi vásárlás eredményeként.

Events

Az október 7-én indult Budapest Design Week a hazai design élet egyik legfontosabb eseménysorozata, melyhez a MOME is izgalmas szakmai programmal kapcsolódik. A Best of MOME ‘22 eseményen a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem idei MA diploma projektjeinek legjobbjai mutatkoznak be rövid prezentációk formájában, október 15-én este hat órától a MOME Auditóriumban.

Mit jelent nőnek lenni? A nőiség vajon ugyanazt jelenti neked, mint nekem? Szalay Csenge és Tóth Lili első közös kiállításukon adnak választ erre a kérdésre, saját belső hangjukra támaszkodva, mellőzve a társadalmi normatívákat. Nézzünk szembe önmagunkkal. Tekintsünk saját testünkre.

Családtörténet, intimitás, gombostű és futurisztikus szerkezetek

Management

Hutter Katalin Cecília

szakmenedzser

hutter.katalin@mome.hu

Lipóczki Ákos Levente DLA

BA szakfelelős, MA szakfelelős, egyetemi docens, kutató, általános rektorhelyettes

lipoczki@mome.hu

Vági Flóra

MA szakvezető, egyetemi tanársegéd

vagi.flora@mome.hu

Faculty

Ádám Krisztián

mesteroktató

aadaam@mome.hu

Balla A. Benjamin

műhelyvezető, művésztanár

bballa@mome.hu

Barabás Lajos

külső óraadó

Borkovics Péter DLA

egyetemi adjunktus

borkovics.peter@mome.hu

Caroline Broadhead

külső óraadó

Csernátony Fanni

BA szakvezető, doktoranda, egyetemi tanársegéd

csernatony.fanni@mome.hu

Dezső Renáta

BA szakvezető, doktorjelölt, mesteroktató

dezso.renata@mome.hu

Mohácsi András DLA

egyetemi docens, mestertanár

mohacsi@mome.hu

Pattantyús Gergely

egyetemi tanársegéd

gpattantyus@mome.hu

Spengler Katalin

külső óraadó

Vági Flóra

MA szakvezető, egyetemi tanársegéd

vagi.flora@mome.hu
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121