Kutatócsoportok

Doktori kutatócsoportok

A doktoranduszok kutatói tevékenységüket egyénileg végzik a doktori iskolában témavezetőik támogatásával, de számos doktori kutatás esetében vannak átfedések, illetve lehetőségek, hogy csoportos kutatások indulhassanak el. A doktori iskola tantervében a kutatócsoportok munkája kredittel értékelhető.

A kutatócsoportok tervezett aktivitási formája:

  • kurzusok kezdeményezése, megtartása, analízise,
  • csoportos publikációk,
  • nemzetközi kutatásokba való bekapcsolódás,
  • belső kommunikáció élénkítése, információ áramlás,
  • együttműködés esetén közös művészeti produktumok létrejöttének elősegítése,
  • konferencia/előadás/kiállítás kezdeményezése

A kutatócsoportok évente egyszer beszámolnak tevékenységükről a Doktori Iskola Tanácsa által delegált bizottság előtt.

MOME Sonic Studio

A MOME Sonic egy 2021-ben indított koncertsorozat, melyet az egyetem doktori iskolájának zenével, illetve hangművészettel foglalkozó, kutatásukat ezen a területen végző doktoranduszok hívtak életre Veres Bálint indítványozására.

Az első koncerten a négy, jelenleg aktív, kutatását zenei témában folytató doktorandusz (Mákó Mária Anna, Krasz Ádám, Szabó Bálint, Wettl Mátyás) mutatkozott be. Ebből a jeles alkalomból elhatározták, hogy létrehoznak egy kutatócsoportot, melynek keretében szakmailag támogatják és fejlesztik egymás kutatási területeit.

A kutatócsoport célja az egyetemen zajló, hang- és zeneművészethez kapcsolódó oktatók, kutatók és hallgatók közösségének megteremtése, egymás kutatási témájának megismerése és közös továbbfejlesztése.

Résztvevő doktoranduszok: Krasz Ádám, Mákó Mári, Szabó Bálint, Wettl Mátyás

Események: MOME Sonic I; Sonic II; Sonic III.