MOME Virtuális Nyílt Nap 2020 | Animáció BA

Nyílt napi programok

Szakvezető általános tájékoztatója a szakról és a felvételi követelményekről. Jó tanácsok a sikeres felvételihez.

Beszélgetés a jelenlegi BA hallgatókkal a felvételi élményről, felkészülésről és magáról a képzésről.

Beszélgetés volt hallgatókkal a pályakezdésről és a diploma utáni életről, lehetőségekről.

Ha kérdésed van a szakos tájékoztatónkhoz kapcsolódóan, vagy a képzéssel, felvételivel kapcsolatban, akkor azt elsősorban az élő eseményeinken várjuk, hogy feltedd.

Ha lemaradnál az eseményről, kérdésedet itt tudod feltenni: anim@mome.hu

Tájékoztatunk, hogy a megnövekedett érdeklődésre való tekintettel a kérdéseket nem biztos, hogy személyesen fogjuk megválaszolni, de azokat témába bontva csoportosítva gyakori kérdések formájában, a weboldalon fogjuk megválaszolni az eseményt követően.

 

Rólunk

Az Animáció BA képzési programjában a szakmai és elméleti ismeretek, valamint az egyéni látásmód egyidejű fejlesztése szerepel kiemelt hangsúllyal. A programba való bekerülés feltétele a kiemelkedő ábrázolási és mozgatási készség, továbbá a mozgóképes formanyelv ismerete. A felvételi vizsga fordulói az általános műveltség, a kooperációs készség és a szakmai felkészültség kérdésköreire fókuszálnak.

 

Szakleírás

Az Animáció BA képzési programjában a szakmai és elméleti ismeretek, valamint az egyéni látásmód egyidejű fejlesztése szerepel kiemelt hangsúllyal. Az oktatás legfontosabb pillérei a történetmesélés alapvető, animációval megvalósítható összefüggéseinek, a karakterek hiteles megjelenítésének, az animációs látvány, figurák és hátterek tervezésének magas szintű elsajátítása.

A szakon a hallgatók projektalapú képzésben részesülnek, félévente legalább egy produkciót készítenek. Jellemzően egyéni és csoportos fejlesztések váltják egymást. A hallgatóknak lehetősége van egy szemesztert külföldön, különböző európai animációs és filmes iskolákban tölteni, továbbá szakmai gyakorlatukat külföldi stúdiókban teljesíteni. A képzés végére a hallgatók saját portfólióval rendelkeznek a továbbtanulásra és a pályakezdésre egyaránt felkészülve.

A BA végzettséggel rendelkező animációs tervezők képesek a műfaj kifejezési formáit alkalmazva, az animációs filmgyártásban, valamint az animációt alkalmazó filmes, televíziós és kommunikációs projektekben story-board artisként, animátorként, látvány- és figuratervezőként, kompozitorként tevékenykedni. A képzés lehetővé teszi, hogy a szakon végzett hallgatók a későbbiekben videó- és computer játékok fejlesztésében, interneten alkalmazott animációk készítésében is részt vegyenek.

Képzettségük és készségeik folytán egyaránt alkalmasak feladatokat önállóan kezelni, vagy nagyobb produkciók részfeladatait csoportmunkában teljesíteni. Megismerkednek a különböző animációs technikákkal, és képesek azokat alkalmazva tervezői és animátori feladatokat ellátni. A BA diploma megszerzésével kellő mélységű szakmai és elméleti ismeretekkel rendelkeznek a képzés MA szintű folytatására.

Tovább az Animáció BA oldalra

 

MOME Anim vimeo csatorna

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animáció szakának vimeo csatornája 2014 óta gyűjti össze a szak legfontosabb alkotásait. Nem csak a vizsgák terméseit tekintheti meg a látogató, hanem az egyes alkalmazott munkákat is, melyek különböző kollaborációkon keresztül valósulnak meg. Ezen kívül a diplomafilmek és azok fesztiválozásainak is ez a csatorna a legfontosabb platformja.

Lovrity Anna: Vulkánsziget/Volcano Island (2017)

Lovrity Anna: Vulkánsziget/Vulcano Island (2017)

Hírek