MOME Virtuális Nyílt Nap 2020 | Animáció MA

Nyílt napi programok

Ha kérdésed van a szakos tájékoztatónkhoz kapcsolódóan, vagy a képzéssel, felvételivel kapcsolatban, akkor azt elsősorban az élő eseményeinken várjuk, hogy feltedd.

Ha lemaradnál az eseményről, kérdésedet itt tudod feltenni: anim@mome.hu

Tájékoztatunk, hogy a megnövekedett érdeklődésre való tekintettel a kérdéseket nem biztos, hogy személyesen fogjuk megválaszolni, de azokat témába bontva csoportosítva gyakori kérdések formájában, a weboldalon fogjuk megválaszolni az eseményt követően.

 

Rólunk

Az Animáció MA programja animációs filmrendezőket, VFX rendezőket és animációs alkotóművészeket képez, akik önállóan vagy stábokat vezetve is képesek animációs projektek fejlesztésére és kivitelezésére. A képzés kiemelten fókuszál a tartalomfejlesztésre. A képzés angol nyelven is elérhető.

 

Szakleírás

Az Animáció MA programja az animációsfilm rendezői, VFX rendezői vagy animációs alkotóművészi pályára készülő jelentkezőket várja elsősorban. A program nagy hangsúlyt fektet az önálló látásmód, egyéni kifejezési formák fejlesztésére, a felelős alkotói magatartás elsajátítására.

A képzés kiemelt módon fókuszál a tartalomfejlesztésre. A képzésben a fejlesztés különböző metódusai fordulnak elő, melyek lehetőséget kínálnak a klasszikus animációs zsánerek, mint a rövidfilmek és  sorozatok, illetve a jelenkori tendenciáknak megfelelően a 360°-os tartalomfejlesztés és immerzív technológiák kínálta lehetőségek kipróbálására is.

A MOME Anim különböző pályázati lehetőségek, partneri együttműködéseken keresztül a diplomafilmek fejlesztésére és gyártására költségvetést biztosít. Az elkészült diplomafilmek utóéletének gondozásával, így a filmek fesztiváloztatásával, a forgalmazási és promóciós lehetőségek biztosításával is segíti a frissen végzett hallgatókat.

A diplomások számára különböző nemzetközi képzési programok kínálnak további lehetőségeket kapcsolatépítésre, projektek kooprodukciós fejlesztésére, kilépési lehetőségre a nemzetközi porondra és ezzel is elősegítve a sikeres pályakezdést.

Tovább az Animáció MA oldalára

 

MOME Anim vimeo csatorna

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animáció szakának vimeo csatornája 2014 óta gyűjti össze a szak legfontosabb alkotásait. Nem csak a vizsgák terméseit tekintheti meg a látogató, hanem az egyes alkalmazott munkákat is, melyek különböző kollaborációkon keresztül valósulnak meg. Ezen kívül a diplomafilmek és azok fesztiválozásainak is ez a csatorna a legfontosabb platformja.

Lovrity Anna: Vulkánsziget/Volcano Island (2017)

Lovrity Anna: Vulkánsziget/Vulcano Island (2017)

Hírek