MOME Virtuális Nyílt Nap 2020 | Design- és vizuálisművészet-tanár MA

Nyílt napi programok

1. rész | Beszélgetés Illés Anikóval, a MOME Elméleti Intézet igazgatójával, Bényei Judittal, a Design-és vizuálisművészet-tanár szakvezetőjével és Molnár Virággal, a Jelky András Művészeti Szakközépiskola vezetőtanárával.

2. rész | Bemutatjuk korábbi hallgatóink portóflióit.

Youtube link

Online interaktív szakos tájékoztató Illés Anikó és Bényei Judit közreműködésével, kérdezési lehetőséggel.

Ha kérdésed van a szakos tájékoztatónkhoz kapcsolódóan, vagy a képzéssel, felvételivel kapcsolatban, akkor azt elsősorban az élő eseményeinken várjuk, hogy feltedd.

Ha lemaradnál az eseményről, kérdésedet itt tudod feltenni: elmeleti@mome.hu

Tájékoztatunk, hogy a megnövekedett érdeklődésre való tekintettel a kérdéseket nem biztos, hogy személyesen fogjuk megválaszolni, de azokat témába bontva csoportosítva gyakori kérdések formájában, a weboldalon fogjuk megválaszolni az eseményt követően.

 

Rólunk

A Design- és vizuálisművészet-tanárképzése a MOME MA szakjainak megfelelő képzésben résztvevő hallgatókat, illetve végzetteket fogad az ország minden hasonló képzést nyújtó intézményéből. A jelentkezés feltétele osztatlan egyetemi szintű képzésben vagy mesterképzésben iparművészeti/design, építőművészeti, film- és videoművészeti, vagy multimédia művészeti szakterületen szerzett végzettségnek, vagy ugyanilyen képzési ág mesterképzésében a tanulmányok megkezdésének igazolása. 

A diploma lehetővé teszi az általános képzést nyújtó iskolák Vizuális kultúra tantárgyának oktatását és a tervezői szaknak megfelelő terület tanítását művészeti szakképzés keretében.

A Design- és vizuálisművészet-tanár szak erős elméleti (pedagógiai és pszichológiai) megalapozást, ugyanakkor korszerű gyakorlati szakmódszertani képzést nyújt a tanárjelölteknek. A diplomával lehetőség nyílik a Vizuális kultúra tantárgyának oktatására általános képzést nyújtó iskolákban, illetve a tervezői szaknak megfelelő terület tanítására művészeti szakképzés keretében.

 

Szakleírás

A képzés célja a művészeti képzési terület iparművészeti, építőművészeti, film- és videóművészeti, valamint multimédia képzési ág mesterképzési szakjaira alapozva olyan művésztanárok képzése, akik a középfokú művészeti szakképzésben, a középfokú design- és vizuális művészeti szakképzés számára megfogalmazott általános és a szakirányú képesítés speciális követelményeinek teljesítésére fel tudják készíteni a tanulókat, képesek a Nemzeti alaptanterv szerinti művészetek műveltségi terület nevelési- oktatási feladatainak, továbbá az alapfokú művészeti oktatás és a nem iskolarendszerű oktatás feladatainak ellátására. A képzés felkészít a tanári szakképzettségnek megfelelő pedagógiai vagy a szakterületi tanulmányok doktori képzésben történő folytatására. A tanárképzésben résztvevők számára az állam 14 támogatott félévet biztosít.

Tovább a Design- és vizuálisművészet-tanár MA oldalra