MOME Virtuális Nyílt Nap 2020 | Designelmélet MA

Nyílt napi programok

Ha kérdésed van a szakos tájékoztatónkhoz kapcsolódóan, vagy a képzéssel, felvételivel kapcsolatban, akkor azt elsősorban az élő eseményeinken várjuk, hogy feltedd.

Ha lemaradnál az eseményről, kérdésedet itt tudod feltenni: elmeleti@mome.hu

Tájékoztatunk, hogy a megnövekedett érdeklődésre való tekintettel a kérdéseket nem biztos, hogy személyesen fogjuk megválaszolni, de azokat témába bontva csoportosítva gyakori kérdések formájában, a weboldalon fogjuk megválaszolni az eseményt követően.

 

Rólunk

A Designelmélet mesterszak egy kutatás-fókuszú interdiszciplináris képzés, amelynek során a hallgatók megtanulják egyrészt a tárgyi, képi és téri világunk komplex elemzését, másrészt a kutatási eredményeik verbális és vizuális megjelenítését.

 

Szakleírás

A Designelmélet mesterszak kutatás-fókuszú képzés, ezért fő tárgya keretében a hallgatók annak komplex feltárására tesznek kísérletet, hogy egy adott termék — legyen az egy épület vagy egy városrész, egy tárgy vagy tárgytípus, egy konkrét kép vagy képfajta — hogyan, milyen tervezési és döntési folyamatok eredményeként jött létre, illetve miképpen működik. E kutatást, miként a negyedik félévben megírandó szakdolgozatot különféle diszciplínák segítik: ezek részben historiográfiaiak, részben kritikaiak, illetve a jelenre (a design, a képzőművészet, az építészet, a média, a filozófia jelenére) és a jövőre (a társadalom, a technológia jövőjére) fókuszálnak. Végzett diákjaink múzeumokban és galériákban, illetve design- és reklámügynökségekben dolgoznak, művészeti lapokba írnak, tanítanak; többen doktori iskolába járnak.

Tovább a Designelmélet MA oldalra