MOME Virtuális Nyílt Nap 2020 | Designkultúra BA

Nyílt napi programok

Ha kérdésed van a szakos tájékoztatónkhoz kapcsolódóan, vagy a képzéssel, felvételivel kapcsolatban, akkor azt elsősorban az élő eseményeinken várjuk, hogy feltedd.

Ha lemaradnál az eseményről, kérdésedet itt tudod feltenni: elmeleti@mome.hu

Tájékoztatunk, hogy a megnövekedett érdeklődésre való tekintettel a kérdéseket nem biztos, hogy személyesen fogjuk megválaszolni, de azokat témába bontva csoportosítva gyakori kérdések formájában, a weboldalon fogjuk megválaszolni az eseményt követően.

 

Rólunk

A négy diszciplináris lábon álló Designkultúra alapszak célja, hogy hallgatói kezébe olyan eszközöket adjon, amelyek segítségével képesek értelmezni, értékelni a design, a képzőművészet, illetve az építészet történeti és kortárs példáit, folyamatait.

 

Szakleírás

A Designkultúra szak hallgatóit a design, a képzőművészet és az építészet történetének és jelen folyamatainak sok szempontú, mélyebb megértésére és közvetítésére készíti fel. Hallgatóink a történeti, az elméleti (filozófia, esztétika, kommunikációelmélet) és a társadalomtudományi (szociológia, kulturális antropológia) diszciplínák mellett gyakorlati kurzusokon is részt vesznek (tekhné), hogy így átfogóbb képet kaphassanak a tervezésről és a tervezői problémamegoldásról. Végzett diákjaink különféle mesterszakokon tanulnak tovább, illetve kulturális intézmények, ügynökségek asszisztenseiként kezdenek dolgozni.

Tovább a Designkultúra BA oldalra