MOME Virtuális Nyílt Nap 2020 | Divat- és textiltervezés MA

Nyílt napi programok

Ismerd meg a szak képzésének felépítését, a felvételi feladatokat, elvárásokat.

A szak oktatói válaszolnak a szak képzésével és a felvételivel kapcsolatos kérdéseidre.

Nézz bele BA hallgatóink felvételi mappáiba!

Divat- és Textiltervező karrierutak bemutatása.

Nézz bele MA hallgatóink felvételi mappáiba!

Divat és Textil Műhelyek bemutatása.

A Design Szolfézs és a Divat- és Textil Design Alapok képzés átfogó bemutatása.

A Divat- és Textiltervezés szak bemutatása hallgatói projekteken keresztül.

Kerekasztal-beszélgetés a diplomafolyamatokról.

A Divat- és Textiltervezés szak speciális projektjeinek bemutatása.

Ha kérdésed van a szakos tájékoztatónkhoz kapcsolódóan, vagy a képzéssel, felvételivel kapcsolatban, akkor azt elsősorban az élő eseményeinken várjuk, hogy feltedd.

Ha lemaradnál az eseményről, kérdésedet itt tudod feltenni: textil@mome.hu

Tájékoztatunk, hogy a megnövekedett érdeklődésre való tekintettel a kérdéseket nem biztos, hogy személyesen fogjuk megválaszolni, de azokat témába bontva csoportosítva gyakori kérdések formájában, a weboldalon fogjuk megválaszolni az eseményt követően.

 

Rólunk

A Divat- és Textiltervezés Szak MA képzésében az individuum és az eredetiség szerepe meghatározó. Hallgatóink számára három különböző utat kínálunk önálló projektjeik megvalósításához. A divat-, texil- és jelmeztervezés területén mélyíthetik el kutatásukat és szaktudásukat, hogy professzionális és magabiztos tervezőként megfeleljenek a legmagasabb szintű szakmai kihívásoknak.

 

Szakleírás

A Divat- és Textiltervezés Szak MA képzése teret enged az önálló alkotásnak. Az oktatók által támogatott kutatáson, kísérletezésen, a szélesebb szakmai területek közötti átjárhatóságon keresztül lehetőséget nyújtunk az egyéni stílus felfedezésére és a jelenkor kontextusában történő meghatározására. Képzésünk számos lehetőséget kínál, a divat-, a textil- és a jelmeztervezés területén. Az egyéni kérdésekre adott válaszok és a személyre szabott célok meghatározása ösztönzi a szabad gondolkodást, a kreatív határok feszegetését. Az identitás fejlesztésére fókuszáló képzés során hallgatóink tovább finomítják meglévő hagyományos kézműves, digitális szakmai, elméleti ismereteiket. Fontos számunkra, hogy hallgatóink valódi elköteleződést és szenvedélyt alakítsanak ki munkájuk iránt. A folyamatos önfejlesztés és -reflexió nemcsak tehetséges, nyitott alkotóművészekké, hanem erős személyiségekké is formálja őket. Hallgatóink ösztöndíj keretében európai egyetemek MA divat- és textiltervezési projektjein keresztül építhetnek szakmai közösséget kortársaikkal, valamint nemzetközileg elismert vendégoktatókkal találkozhatnak iskolánkban. A diploma projektek teljeskörű kivitelezéséhez a szak oktatói, a Tech Park szakemberei és műtermei, illetve külső szakmai partnereink nyújtanak támogatást. A művészi pályakezdést kiállítások, divatbemutatók és nemzetközi megmérettetésekre történő jelöléssel segítjük.

Tovább a Divat- és Textiltervezés MA oldalra