MOME Virtuális Nyílt Nap 2020 | Formatervező művész MA

Nyílt napi programok

Szakvezető tájékoztatója a szak felépítéséről, felvételi feladatokról, követelményekről és a szakot érintő egyéb programokról, lehetőségekről. A résztvevők feltehetik kérdéseiket az előadás végén: Q&A.

Webinar link

2020 tavaszán diplomázó hallgatók prezentálják diplomamunkáikat.

Webinar link

Oktatók és alumnik beszélgetnek a mesterszakról, mely során az érdeklődők számára is aktív bekapcsolódási lehetőség nyílik Q&A keretein belül.

Webinar link

Ha kérdésed van a szakos tájékoztatónkhoz kapcsolódóan, vagy a képzéssel, felvételivel kapcsolatban, akkor azt elsősorban az élő eseményeinken várjuk, hogy feltedd.

Ha lemaradnál az eseményről, kérdésedet itt tudod feltenni: forma@mome.hu

Tájékoztatunk, hogy a megnövekedett érdeklődésre való tekintettel a kérdéseket nem biztos, hogy személyesen fogjuk megválaszolni, de azokat témába bontva csoportosítva gyakori kérdések formájában, a weboldalon fogjuk megválaszolni az eseményt követően.

 

Rólunk

Érdekel, hogyan sajátítsd el és alkalmazd azokat a technikai készségeket és módszereket, melyek a mai változékony, bizonytalan, komplex és kétértelmű világunkban is képesek innovatív megoldásokat hozni?

A mesterképzés célja a világot széles összefüggésében megérteni akaró és erre képes, eredeti vélemények artikulálására, magas minőségű designkoncepciók létrehozására alkalmas formatervezők képzése. Az oktatás problémaorientált és experimentális jellegű, mely a hallgatók önálló alkotói és  kutatói munkájára alapoz.

 

Szakleírás

A képzés struktúráját az IES határozza meg, mely a három alapvető módszertani megközelítés  -  ipari design, experimentális design, szolgáltatások és rendszerek - összetételéből született. A hallgatók a design legszélesebb területét érintő témákon keresztül ismerik meg az aktuális gazdasági, társadalmi és szociális kihívásokat. Tanulmányaik során változó hosszúságú és intenzitású, egyéni és csapat feladatokban készülnek fel a két éves képzést lezáró mestermunka megvalósítására. 

A komplex diplomafolyamat által a hallgatók nemcsak egy produktum létrehozását sajátítják el, de a különböző prezentációs technikák megismerésével képesek lesznek képviselni is a saját koncepciójukat, terméküket.

Az oktatási portfólió az MA képzésben is kiterjed a hazai és nemzetközi cégekkel, civil és kormányzati szférával való együttműködésre. A járműképzés mellett, mely a régióban egyedülálló színvonalú és számos világmárka számára (Pl.: Mercedes, KIA, Audi) készíti elő a tehetséges utánpótlást, a végzett hallgatók - akár saját stúdiót alapítva (Pl.: Flying Objects, Maform, Plydesign), akár nemzetközi cégek vezető design csapatait erősítve (Pl.: Philips, Electrolux) - jelentős szereplői lesznek a hazai és nemzetközi kreatív iparágnak.

Tovább a Formatervező művész MA oldalra