MOME Virtuális Nyílt Nap 2020 | Innovációs Központ

Nyílt napi programok

Milyen lesz a jövő? A design fiction kutatással foglalkozó MOME IK X HUB-ja három designerből áll, akik fiktív világok megalkotásával a távoli jövőt kutatják. Teszik ezt a design történetmesélés, a design fiction eszközeivel: az elképzelt jövő tárgyi kultúráját tervezve adnak inspirációt, és mutatnak irányt a jelenkor számára.

 

Előadó: Húnfalvi András, a MOME IK kutatója

A design a problémamegoldásról szól. A fenntarthatóbb jövőre fókuszáló, sokféle szakterületet egybegyúró szociális design műhelyünkben, a MOME IK Kreatív Fenntarthatósági HUB szociális design kutatócsoportjában olyan, mindannyiunkat érintő kérdésekre keressük a választ, mint a társadalmi kirekesztettség, az egészség és az egyenjogúság.

 

Előadó: Fehér Bori, a MOME IK kutatója

Élhetőbb jövőt szeretnél? A fenntarthatóság és a design fogalma ma már szinte elválaszthatatlanok egymástól. A designernek hatalma van, és tervezői döntései által képes akár megváltoztatni a világot! A MOME IK Kreatív Fenntarthatósági HUB előadásában szó lesz a divatipar környezetre gyakorolt hatásáról és a körforgásos divattervezésről. Gyere és ismerd meg a lehetőségeidet!

 

Előadó: Gulyás Sára, a MOME IK kutatója

Tudjátok, hogyan találkozik a videojáték tervezés és a társadalmi felelősségvállalás? Hogyan lehet a növényeket, az adatokat és az érzékelés különböző formáit feltérképezni? A MOME IK Kreatív Technológia HUB-jának kutatócsoportjai is ezekre a kérdésekre keresik a választ, a különböző megoldásokat pedig a Nyílt Napon veletek is megosztják.

 

Előadó: Bakk Ágnes, a MOME IK kutatója


Rólunk

A MOME Innovációs Központ egyetemünk kutatással, fejlesztéssel, piaci projektekkel és innovációval foglalkozó szervezete.

Célkitűzése a MOME szellemi közössége és általában az alkotók, tervezők, kutatók támogatása, a hazai designkultúra fejlesztése, a magyar vállalkozások és gazdaság segítése a design eszköztárával.

Teret ad a kreativitásnak, a szabad kísérletezésnek, lehetőséget biztosít a technológia-, tudás- és információcserére.

Munkatársaink jelentős része a MOME hallgatói közül kerül ki.

Az Innovációs Központ keretén belül működik a felvételi előkészítő tanfolyamokat szervező PreMOME, és a különféle képzéseket szervező MOME Open is.

Kövess minket!

Facebook | Instagram

Kérdés, kérés esetén itt találtok meg minket: innovacio@mome.hu

Hírek