MOME Virtuális Nyílt Nap 2020 | Média design BA

Nyílt napi programok

A Média design BA képzés célja gyakorlati és elméleti szakmai alapokat nyújtani az audiovizuális kommunikáció és az új média területén. Az oktatás átfogja a kreatív folyamatot a projektek előkészítésétől a mozgóképes utómunkálatokig. Pálfalusi Attila, szakvezető, bevezetőjében röviden tájékoztat programunkról és jövőképünkről, majd az alapképzésben jelenleg résztvevő hallgatók válaszolnak az érdeklődők kérdéseire.

Webinar link

A 2020 tavaszi félév BA kipakolásának prezentációiból és projektjeiből készítettünk nektek válogatást a Média design youtube csatornájára. Csinálj egy adag popcornt, dőlj hátra és merülj el az izgalmas videóanyagokban!

MÉDIA DESIGN | KIPAKOLÁS | BA1 2020 TAVASZ

MÉDIA DESIGN | PROJEKT | PIMxA38xMOME

 

Ha kérdésed van a szakos tájékoztatónkhoz kapcsolódóan, vagy a képzéssel, felvételivel kapcsolatban, akkor azt elsősorban az élő eseményeinken várjuk, hogy feltedd.

Ha lemaradnál az eseményről, kérdésedet itt tudod feltenni: mediadesign@g.mome.hu

Tájékoztatunk, hogy a megnövekedett érdeklődésre való tekintettel a kérdéseket nem biztos, hogy személyesen fogjuk megválaszolni, de azokat témába bontva csoportosítva gyakori kérdések formájában, a weboldalon fogjuk megválaszolni az eseményt követően.

 

Rólunk

A Media design BA képzés olyan generalista tudáskészletet és média-tervezői szemléletet kínál, amely korunk dinamikusan változó gazdasági, kulturális és technológiai viszonyai között is lehetővé teszi tervezőművészként a sikeres működést.

Legyen szó kreatív kommunikációs vagy videó tartalmak fejlesztéséről, látványvilágok előállításáról, új technológiákkal való kísérletezésről vagy épp kinetikus installációk létrehozásáról a média design BA képzés szilárd alapokat biztosít, mind az alkalmazott, mind az autonóm művészi cselekvéshez és érvényesüléshez. A szükséges gyakorlatot valós megrendeléseken, projekteken keresztül szerezhetik meg a hallgatók.

A szakon végzett média designerek a Média design MA képzésben folytathatják tanulmányaikat.

 

Szakleírás

A Média design BA képzésen folyó oktatás célja olyan kreatív szakemberek képzése, akik magabiztosan kezelik az új technológiákat, élnek a változatos eszközhasználat lehetőségével, és kreatívak az eszközök, szoftverek egymást átfedő alkalmazásakor. A képzést elvégző hallgatók olyan audiovizuális tervezők lesznek, akik nem csupán vizuális problematikaként kezelik a különböző médiafelületeket, hanem képesek kommunikációs, információs struktúrákban is gondolkodni; csapatjátékosok, akik ismerik és hasznosítani tudják a team-munkában rejlő előnyöket.

Piaci, kutatási és művészeti projektek résztvevőiként alkalmasak a híd szerepének betöltésére a különböző szakterületek között; multidiszciplináris modellekben gondolkoznak, azokat képesek mediálisan reprezentálni. A képzés szakmai tartalma kiterjed a kortárs audiovizualitás számos területére, a társadalmi audiovizuális kommunikációra, a mozgóképes megjelenítésre, a digitális képalkotásra, az interaktív felületek programozására és általában véve az új média területére, mind gyakorlati, mind elméleti szinten. 

Elsődleges elhelyezkedési lehetőségek alkalmazotti munkakörökben a reklám- és más audiovizuális, mozgóképes tartalmat szolgáltató médiaiparban, a digitális játékiparban, a tudományos vizualizáció területén, interfész-, interakció- és médiafelület-tervezőként, komplex média látványtervezőként, adatvizualizációs multimédia-tervezőként, archiválási és dokumentum rendezőként, a PR és a rendezvényszervezési iparágban.

Tovább a Média design BA oldalra