MOME Virtuális Nyílt Nap 2020 | Média design MA

Nyílt napi programok

A Média Design mesterképzés négy féléves programjának célja olyan alkalmazott és autonóm média művészek (tervezők, szakemberek) képzése, akik alkalmasak a kreatív-, szórakoztató- és reklámiparban, magas színvonalú, komplex mediális művek létrehozására. A hallgatók olyan tervezői attitűdre, egyéni kifejezésmódra, stratégiai gondolkodásra, széleskörű ismeretekre tesznek szert, amelyek az innovációt, a kezdeményező képességet, az egyéni problémamegoldást, a stratégiaalkotást és a csapatvezetést helyezik előtérbe. Tasnádi József, szakvezető, köszönti a jövő médiadesignereit, röviden tájékoztat programunkról, majd a mesterképzésben jelenleg résztvevő hallgatókkal válaszol az érdeklődők kérdéseire.

Webinar link

 

Az elmúlt évek MA vizsgamunkáiból készítettünk egy friss válogatást youtube csatornánkra, melyen helyet kaptak a szak színes oktatási programjában készült installációk, videójáték demók, sound és világításdesign munkák, ismeretterjesztő rövidfilmek, videóklipek, társadalmi hirdetések és promóciós kampányok. Csinálj egy adag popcornt, dőlj hátra és merülj el az izgalmas projektek videóanyagaiban!

MÉDIA DESIGN | MA VÁLOGATÁS | NYÍLT NAP 2020

 

 

Ha kérdésed van a szakos tájékoztatónkhoz kapcsolódóan, vagy a képzéssel, felvételivel kapcsolatban, akkor azt elsősorban az élő eseményeinken várjuk, hogy feltedd.

Ha lemaradnál az eseményről, kérdésedet itt tudod feltenni: mediadesign@g.mome.hu

Tájékoztatunk, hogy a megnövekedett érdeklődésre való tekintettel a kérdéseket nem biztos, hogy személyesen fogjuk megválaszolni, de azokat témába bontva csoportosítva gyakori kérdések formájában, a weboldalon fogjuk megválaszolni az eseményt követően.

 

Rólunk

A Média Design mesterképzés négy féléves programjának célja olyan alkalmazott és autonóm média művészek (tervezők, szakemberek) képzése, akik alkalmasak a kreatív-, szórakoztató- és reklámiparban, magas színvonalú, komplex mediális művek létrehozására. A hallgatók olyan tervezői attitűdre, egyéni kifejezésmódra, stratégiai gondolkodásra, széleskörű ismeretekre tesznek szert, amelyek az innovációt, a kezdeményező képességet, az egyéni problémamegoldást, a stratégiaalkotást és a csapatvezetést helyezik előtérbe.

 

Szakleírás

A mesterszak arra készíti fel a hallgatókat, hogy multimédia-tervezőként meghatározó szereplői, irányítói legyenek a kreatív ipar, a média művészet, a média kommunikáció, a média- és az alkalmazott látványtervezés alkotó folyamatainak. E projektek során a hallgatók olyan tervezői attitűdre, egyéni stílusra, stratégiai gondolkodásra, széleskörű ismeretekre tesznek szert, amelyek az innovációt, a kezdeményezőképességet, az egyéni problémamegoldást, a stratégiaalkotást és a csapatvezetést helyezik előtérbe. A képzés második éve elsősorban az egyéni diplomamunkák megvalósításáról szól. Ebben a tanszék teljeskörű támogatást nyújt az ötletfejlesztéstől a végső megvalósításig, saját tanárai és külső konzulensek bevonásával, támaszkodva a MOME stúdióinak technológiai felszereltségére.

A program célja olyan szakemberek képzése, akik megszerzett ismereteik és készségeik birtokában alkalmasak a kreatív szórakoztató- és reklámiparban, komplex mediális környezetek (kiállítások, prezentációk) kialakításában, az online média területén, valamint a tudomány, a művészet és az oktatás vizualizációra támaszkodó területein az előkészítés, a gyártás és az utómunkálatok áttekintésére és irányítására, valamint interdiszciplináris kreatív munkafolyamatok, teamek koordinálására, vezetésére. Megfelelő felkészültséggel rendelkeznek tanulmányaik doktori képzésben történő folytatásához.

Tovább a Média design MA oldalra