MOME Virtuális Nyílt Nap 2020 | MOME Open

Nyílt napi elérhető tartalmak

A videoklip költészet-zene-mozgókép, komplex művészeti produktum, így tervezésekor ezek együttes ismerete nélkülözhetetlen. A tanfolyam mindhárom területre betekintést ad: a költészetbe és a zenébe a megismerés és az elemző képességek fejlesztése révén, a mozgókép esetében alkotói szempontból.

A képzés bevezetést nyújt a videoklip kultúrájába, tervezési és forgatási folyamataiba. Az elméleti tudást gyakorlatba átültetve minden résztvevő egy-egy egy klip elkészülésének teljes folyamatát viszi végig az ötlet kitalálásától egészen a premierig.

 

Link

A képes forgatókönyvek készítése során elengedhetetlen fontosságú a szöveg alapú narratívák értelmezése. A rajzoló dolga a történetek vizuális ábrázolása, amely alapján később életre kel a film. Mindezt a szövegek jelenetekre, szekvenciákra bontásával, a filmnyelv sajátosságainak, illetve az adott produkció stílusának ismeretében kell végrehajtania. A tanfolyam kiemelt célja ennek a folyamatnak a gyakorlása, olyan szakmai közeget modellezve, ahol a rendezővel, operatőrrel folytatott kommunikáció is fontos szerepet kap.

A storyboard mellett a képzésen fókuszba kerül a képregény-készítés és a concept art is. Résztvevőink a különböző vizuális történetmesélési metódusokat elsajátítva, a filmes produkciók előkészítési szakaszában sokoldalúan hasznosítható tudást szerezhetnek.

 

Link

Tervezési stratégiák nem csak designereknek.

A kreativitás, valamint a problémamegoldó és csapatmunkára való készség szinte minden szakterületen értékes kompetencia. Mindennapi életünkben folyamatosan találkozunk kisebb-nagyobb tervezési feladatokkal, akkor is, ha nem a kreatív szakmában dolgozunk – például egy projekt vagy egy program megszervezésével, stratégiai célok kitűzésével vagy akár egy prezentáció összeállításával. Ezeken a területeken a Design Thinking módszer jól alkalmazható a folyamat hatékonyabbá tételének és az innovatív végeredmény elérésének érdekében. A tanfolyamon egy konkrét projekt megvalósításán keresztül tanulhatod meg a kreatív folyamat lépéseit és a tervezés eszközeit.

 

Link

A design és technológia határterületeinek izgalmas kísérleti terepe a hazánkban is egyre ismertebb intelligens és interaktív textilek világa. A különböző tudományterületek összekapcsolódásával egy különleges, multiszenzorális élmény jön létre, melyet a tapintás, az interakció alakít. A tanfolyam alapvető szakismeretet és tudást nyújt ennek az élménynek létrehozásához, bemutatva az e-textilekhez szükséges alapfogalmakat, kódolási és programozási alapismereteket, speciális anyagokat és festékeket, amelyek segítségével létrehozható a hang, a fény és a mozgás kontrollálására alkalmas ’soft interface’.

 

Link

Ahol a gasztronómia és a design találkozik.

A MOME Open képzési portfóliójának egyik legkülönlegesebb, interdiszciplináris képzése a gasztronómia és a design találkozásának kísérleti területével foglalkozik. A vezető gasztro vállalkozások alapelemévé vált a tálalás és a környezet összhangja, a komplex élménytervezés. A tanfolyamon olyan tervezési eszközök sajátíthatók el, amivel a tálalás minőségét és annak koncepcionális hatékonyságát a következő szintre lehet emelni. A résztvevők projektfeladatokon keresztül ismerhetik meg a legfontosabb tálalási és tervezési módszereket; profi séfek, és tervezők segítségével szerezhetik meg azt a tudást, amely segíti a komplex élmény megteremtését.

MOME Open Tanfolyamok a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem iskolarendszeren kívüli felnőttképzéseinek, tanfolyamainak, továbbképzéseinek központja.

Képzési portfóliónk folyamatosan fejlődik, tanfolyamaink egyszerre reagálnak a külső piaci igényekre, a friss szakmai tendenciákra, és jelenítik meg a MOME szakmai közösségének látásmódját, szaktudását. A képzések között megtalálhatod a tradicionális szakterületeket és a design határterületeit, kísérleti formáit egyaránt. Folyamatos fejlesztésekkel, újabb témákon és formákon keresztül törekszünk a design és a művészeti tudások láthatóságát, ismertségét és széleskörű elérhetőségét megteremteni. 

A MOME Open képzések közvetlenül hasznosítható szakmai tudást nyújtanak pályakezdők, pályát váltók, és új kihívásokat keresők számára. A hagyományos kontaktórás oktatási helyzetek mellett online és távoktatási formában is biztosítunk képzéseket.

 

MOME Open web | MOME Open a Facebookon | MOME Open az Instagramon