MOME Virtuális Nyílt Nap 2020 | Tervezőgrafika BA

Nyílt napi programok

Vargha Balázs szakvezető tájékoztatója a szak felépítéséről, szakot érintő programokról, lehetőségekről, a felvételi folyamatáról és követelményeiről. 

Tervezőgrafika szakos hallgatók mutatják be röviden az egyetemet és a szakon folyó munkát.

A felvételi folyamaBeszélgetés a szak oktatóival és hallgatóival a felvételiről és a felkészülésről. Tervezőgrafika BA szakos hallgatók osztják meg tapasztalataikat a felvételivel kapcsolatban és mutatják meg felvételi mappájukat. A beszélgetés végén az érdeklődők feltehetik kérdéseiket a felkészüléssel kapcsolatban.

A beszélgetésen való részvételhez külön regisztráció szükséges!

MOME Tervezőgrafika BA Nyílt napi Felvételi fórum regisztráció

Ha kérdésed van a szakos tájékoztatónkhoz kapcsolódóan, vagy a képzéssel, felvételivel kapcsolatban, akkor azt elsősorban az élő eseményeinken várjuk, hogy feltedd.

Ha lemaradnál az eseményről, kérdésedet itt tudod feltenni: grafika@mome.hu

Tájékoztatunk, hogy a megnövekedett érdeklődésre való tekintettel a kérdéseket nem biztos, hogy személyesen fogjuk megválaszolni, de azokat témába bontva csoportosítva gyakori kérdések formájában, a weboldalon fogjuk megválaszolni az eseményt követően.

 

Rólunk

A Tervezőgrafika BA program célja olyan designerek képzése, akik nemzetközi szinten versenyképes tudással képesek a vizualitást az információ közvetítés és értelmezés eszközeként alkalmazni. A képzés a képi narratíva és a szöveges közlés párhuzamosságára fókuszálva olyan médiumokon vezet végig, mint a plakát, a könyv, a vizuális identitás vagy az online, interaktív, digitális felületek.

 

Szakleírás

A tervezőgrafika alapképzés elsődleges célja olyan professzionális ismeretek átadása, melyek szilárd alapot biztosítanak mind a szakma gyakorlásához szükséges versenyképességhez, mind a további tanulmányok irányában, a későbbi mesterképzésben folytatandó egyéni alkotói utak kereséséhez.

A hat féléves oktatási program egymásra épülő rendszerben, fokozatosan jut el az elemi képalkotási alapoktól a komplex vizuális rendszerek multiplatform felépítéséhez kötődő ismeretekig. Ezek mellett a képzés kiemelt fontosságú része a felelős tervezői attitűd megalapozása, mely kiterjed a szociális érzékenység erősítésére és a környezettudatos szemléletmód kialakítására. A művészeti megközelítés mellett ehhez magas szintű gyakorlati, gazdasági és kulturális ismeretek társulnak.

A Tervezőgrafika BA végzettséggel hallgatóink kimagasló eredményességgel helyezkednek el a kreatívipar legkülönbözőbb vizuális szakterületein.

Tovább a Tervezőgrafika BA oldalra