MOME Virtuális Nyílt Nap 2020 | Textiltervezés BA

Nyílt napi programok

Ismerd meg a szak képzésének felépítését, a felvételi feladatokat, elvárásokat.

A szak oktatói válaszolnak a szak képzésével és a felvételivel kapcsolatos kérdéseidre.

Nézz bele BA hallgatóink felvételi mappáiba!

Nézz bele MA hallgatóink felvételi mappáiba!

Divat és Textil Műhelyek bemutatása.

A Design Szolfézs és a Divat- és Textil Design Alapok képzés átfogó bemutatása.

A Divat- és Textiltervezés szak bemutatása hallgatói projekteken keresztül.

Kerekasztal-beszélgetés a diplomafolyamatokról.

A Divat- és Textiltervezés szak speciális projektjeinek bemutatása.

Divat- és Textiltervező karrierutak bemutatása.

Ha kérdésed van a szakos tájékoztatónkhoz kapcsolódóan, vagy a képzéssel, felvételivel kapcsolatban, akkor azt elsősorban az élő eseményeinken várjuk, hogy feltedd.

Ha lemaradnál az eseményről, kérdésedet itt tudod feltenni: textil@mome.hu

Tájékoztatunk, hogy a megnövekedett érdeklődésre való tekintettel a kérdéseket nem biztos, hogy személyesen fogjuk megválaszolni, de azokat témába bontva csoportosítva gyakori kérdések formájában, a weboldalon fogjuk megválaszolni az eseményt követően.

 

Rólunk

A Textiltervezés BA szak oktatása a divat- és textiltervezés több területét is érinti. Hallgatóink párhuzamosan foglalkoznak a formaalakítással és anyagtervezéssel. Ebben a struktúrában olyan sokoldalú, kreatív problémamegoldó tervezőket képzünk, akik a választott szakterületeiken túl megismerhetik az azokat befolyásoló társadalmi, gazdasági és kulturális tényezőket is.

 

Szakleírás

A Textiltervezés BA szak átfogó képzésében párhuzamos utakat kínálunk, hallgatóink egyszerre sajátíthatják el a formaalakítást és az anyagtervezést: öltözék-tervezés, kiegészítő-tervezés, szövöttanyag-tervezés, kötöttanyag-tervezés, illetve nyomottanyag-tervezés specializációkon. A művészettörténeti és -elméleti, a vizuális stúdiumok, a tervezés, a szakelméleti és -gyakorlati tanulmányok egyedülálló kombinációját nyújtjuk olyan oktatók vezetésével, akik területük szakértői, aktív művészei.  A gyakorlat általi tanulás elmélyült műhelymunka során három helyszínen, a Tech Park műhelyeiben, a hallgatói műteremben illetve külső, szakmai partnereinknél, ipari környezetben valósul meg.

Oktatásunk kiterjed a tervezés, a kivitelezés, az egyéni hang és kommunikáció fejlesztésére. A társadalmi és kultúrális változásokat figyelembe véve, az alkotást, a kutatást, a kézművességet és a technológiát ötvözve ösztönözzük a fenntartható és felelősségteljes gondolkodásmódot. Hiszünk abban, hogy a különböző területek közötti együttműködések, a kölcsönös tudásátadás eredeti ötleteket, innovatív megoldásokat és pozitív változásokat eredményez. Hallgatóink ösztöndíj keretében európai egyetemeken tölthetnek el egy-egy szemesztert.

A BA képzés komplex, szakmai alapot nyújt MA tanulmányaikhoz.

Tovább a Textiltervezés BA oldalra