Nemzetközi projektek

PARTGO - Erasmus+ Stratégiai Partnerség

Négy európai felsőoktatási intézmény együttműködésével: Turku Academy of Arts (TUAS), Finnország (konzorciumvezető); Estonian Art Academy (EKA), Észtország; National College of Art and Design (NCAD), Írország és a MOME Média és Elméleti Intézeteinek közreműködésével, a MOME Global Nemzetközi Iroda koordinálásával zajlik 2019 és 2021 köztött a PARTGO elnevezésű startégiai partnerség. A projekt célja az európai public art felsőoktatási gyakorlatainak feltérképezése, és ezek alapján új koncepció fejlesztése, átfogó módszertan kidolgozása.

A MOME feladata a projektben a terület pedagógiai metodológiájának kutatása és tanulmány készítése, az új oktatási koncepció kidolgozásában való közreműködés, valamint pilot workshopok szervezése Budapesten, a nemzetközi hallgatók és partnerek részvételével.

 

RASL - Erasmus+ Stratégiai Partnerség

A projekt célja innovatív, transzdiszciplináris oktatási módszerek kidolgozása, amelyek során a képzeletbeli és a közvetlenül átadható, az érzékelő és a nem-szenzoros megközelítések együttműködve alkotnak új perspektívákat és jövőképet tudományos ismeretek, valamint a vizuális és fizikai tapasztalatok felhasználásával. A művészetek és a tudomány kombinációja a tudás új formáit és megoldásait nyújtja a társadalom összetett problémáira. A projektben együttműködő partnerek hosszú távon arra törekednek, hogy hozzájáruljanak a felsőoktatás szisztematikus átalakításához A MOME mellett a konzorciumban 5 partner vesz részt: ERASMUS UNIVERSITEIT ROTTERDAM Hollandia (konzorciumvezető); INSTITIUID TEICNEOLAIOCHTA BHAILE ATHA CLIATH Írország; STICHTING HOGESCHOOL ROTTERDAM Hollandia; ROSKILDE UNIVERSITET Dánia; STICHTING KÓDOK HOGESCHOOL VOOR DE KUNSTEN Hollandia.

 

Erasmus+ Nemzetközi Kreditmobilitás

A MOME 2019-2021 között Erasmus+ Nemzetközi Kreditmobilitási támogatást nyert hallgatói-, oktatói-, személyzeti mobilitásra két izraeli felsőoktatási intézménnyel, mind kimenő, mind bejövő látogatásokra. Partnereink: a Bezalel Academy of Arts és a Hadassah Academic College Jeruzsálemből.

A design és innováció terén példaértékű, a világ vezető start-up hatalmai közé tartozó Izrael egyetemei oktatási modelljének és jó gyakorlatainak tanulmányozása számos értékes információval szolgál a MOME megújuló működéséhez. Az izraeli egyetemek innovációs és harmadik missziós tevékenysége, illetve a társadalom felé irányuló tudástranszfere kiemelten érdekes a MOME Innovációs Központja számára, valamint a szociális design terén tervezzük a már megkezdett szakmai együttműködés elmélyítését,  illetve konkrét kutatási projektek kidolgozását tűzte ki célul a következő két éves programunk.

 

Animation Sans Frontieres (ASF)

Az ASF egy 4x2 hetes előadásokból és workshopokból álló nemzetközi animációs projekt fejlesztő lab, amely fiatal alkotók és producerek pályakezdését segíti elő, az európai és nemzetközi animációs ipar és piac bemutatásával, új eszközök és kifejezésmódok megismertetésével, valamint pénzügyi, produceri ismeretek átadásával, mindezt neves nemzetközi animációs szakemberek segítségével.

Fókuszban: csapatmunka, kreativitás és megvalósítás, kapcsolatépítés a szakma elismert képviselőivel és fiatal tehetségekkel, pozicionálás az európai animációs piacon, prezentációs technika gyakorlása, alternatív megoldások és a new media kínálta lehetőségek megismerése.A konkrét projektfejlesztés mellett a cél, a folyamatok megértése és a gyakorlati ismeretek átadása. A program zárása egy avatott szakmai zsűri előtt zajló professzionális pitch, amely a program során szerzett ismeretek alkalmazásának éles próbája.

A programot 13 éve működtető konzorcium tagjai:

*   The Animation Workshop / Viborg, Dánia

*   Filmakademie Baden-Württemberg / Ludwigsburg, Németország

*   Gobelins, l’école de l’image / Párizs, Franciaország

*   MOME / Budapest, Magyarország

 

http://animationsansfrontieres.eu