Showcase

A Biohaus projekt arra hívja fel a figyelmet, hogy a földi biodesign és biogyártás megkerülhetetlenül fontos, és mindezt a Mars inspirálta innovációk szemszögéből teszi. A féléves kutatás során egy algatermesztésre képes, felfújható bioreaktort hoztunk létre.

Simon Péter Bence a MOME Tervezőgrafika MA szak szakvezetője meghívást kapott a TYPE & TYPOGRAPHY China — Denmark című plakátkiállításra, melynek helyszínét az ICI Open Museum (Institute of Creativity and Innovation) Xiamen University adta.

A falu fogalma többféleképpen definiálható. Mezőgazdasági munka helyszíneként, a városkánál kisebb településként, korlátozott közigazgatási önállósággal rendelkező helyként vagy akár földrajzi terminusként egyaránt felfogható.

Fazekas Nóra munkájával a kezünkkel végzett saccolásra szeretett volna reflektálni és így jött létre a Gruler koncepciója. A Gruler egy kesztyű, melynek segítségével pontos méréseket végezhetünk ujjaink és kezünk segítségével.

A Terebesi utca. Alig 4 percre az Örs vezér terétől, egy megálló, ahol sokszor meg sem áll a villamos. A Terebesi erdőben és az egykori kamionmosó melléképületeiben pedig emberek laknak. Egyikük Erzsi, aki 3 éve él párjával egy szobának alig nevezhető helyiségben. Az ő mindennapjaiba próbál betekintést nyújtani ez a 8 perces rövidfilm.

Tervünk az ideális városi lakóövezet megfogalmazására tett javaslat, mely az átriumos ház tipológiáját alkalmazva, alacsony, intenzív beépítéssel és közösségi funkciókkal kiegészülve a közösség és az emberi lépték mellett érvel. Továbbfejlesztési koncepcióm egy építészeti kommunikációs kísérlet a szakma és a laikusok közötti szakadék áthidalására. Célja az építészeti tartalmat az animáción és a grafikán keresztül a társadalom szélesebb rétegei számára is fogyaszthatóvá tenni, ezáltal a lakhatási diskurzust élénkíteni, tematizálni.

A MOME Design- és művészetmenedzsment mesterképzés hallgatói a 2023-as tavaszi félév végén Balatonfüredre, A Zsidó Kiválóságok Házába utaztak tanulmányútra. A helyszínen Olti Ferenc, a múzeum igazgatója várta őket, aki bemutatta az épület történetét, az abban működő alapítvány működését és módszertanaikat.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121