Showcase

A MOME és az Energiatudományi Kutatóközpont (EK) együttműködésének keretében az kutatóintézet fiatal munkatársainak kiemelkedő teljesítményét, valamint a több évtizede ott dolgozó munkatársainak jubileumi munkaviszonyát elismerő díjtárgycsoportokat terveztek a Tárgyalkotó alapszak hallgatói egy kurzuson.

2020. március 11-én a COVID-19 koronavírus világ szintű, robbanásszerű terjedése és Magyarországra történő elérkezése következtében egészségügyi vészhelyzetet hirdetett a magyar kormány.

Projektzáró kiállítás és publikációk

Táskák, ékszerek, kötöttek, kerámiák, kiegészítők, és még megannyi egyedi apróság.

A tervezés során a célom egy olyan termesztőközeg, alga farm kialakítása volt, amely jól integrálható a városi környezetbe és a modern konyhakultúrába. Magát a termesztő egységet egy a betakarításhoz, feldolgozáshoz használatos tárgyegyüttessel egészítem ki így létrehozva egy az alga közvetlen felhasználásához szükséges, teljes termesztési ciklust végigkísérő eszköztárat. Ennek értelmében egy 5 részből álló tárgyegyüttest alkottam meg, amelynek fő alapanyaga, az alga növekedésének megfelelő körülményeket (fényáteresztés, vízmegtartás) biztosító üveg. A tárgyegyüttes minden eleme (fedett termesztő egység, levegőztető, szűrő, leengedő edény, állvány) más és más funkciókat lát el, kezdve az algakultúra folyamatos 8-12 hónapon átívelő termesztésétől, a szűrésen keresztül egészen a szűret állagának finomításáig, szárításáig.

Szabó Zsolt a high fashion világába kalauzol koncepciójával, melyet Iris van Herpen holland divattervező munkássága ihletett.

Balkó Dorottya 2022-ben a Vidám Falak projektjével elnyerte a Stefan Lengyel ösztöndíjat a Budai Gyermekkórházba szervezett adományfestés projektjéért.

Nagyapám Csallóközben, Csehszlovákiában született - 20 éves korában illegálisan jött át Magyarországra. A családi legedáriumban a szülföldje mint misztukus paradicsom jelenik meg.  De hogyan kapcsolódom én ehhez a távoli múlthoz és a nagyapám szülőföldjéhez? Hogyan emlékezhetek valaki más emlékeire és traumáira? Sorozatomban ezekre a kérdésekre keresem a választ. 

Szabászat és a fenntarthatóság összekapcsolása. A szabászatban való gondolkodás, hogy hogyan használd fel úgy az anyagot, hogy azt nem méteráruként kapod, hanem selejtként. Újrafelhasználhatóság divatba emelése.

Nagy problémának tartom az alfa generáció digitális platformokon való szocializációját, mely által valódi közösségi értékek, kapcsolatok ki sem alakulnak. Ennek kezelésére foglalkozás tervezetet ajánlok, mely szakmai tanácsokat, instrukciókat és minőségi anyagokat biztosít.

A pandémia következtében bevezetett szabályok megtörték az addig megszokott ritmusunkat.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121