Showcase

A MOME és az Energiatudományi Kutatóközpont (EK) együttműködésének keretében az kutatóintézet fiatal munkatársainak kiemelkedő teljesítményét, valamint a több évtizede ott dolgozó munkatársainak jubileumi munkaviszonyát elismerő díjtárgycsoportokat terveztek a Tárgyalkotó alapszak hallgatói egy kurzuson.

2020. március 11-én a COVID-19 koronavírus világ szintű, robbanásszerű terjedése és Magyarországra történő elérkezése következtében egészségügyi vészhelyzetet hirdetett a magyar kormány.

Projektzáró kiállítás és publikációk

Táskák, ékszerek, kötöttek, kerámiák, kiegészítők, és még megannyi egyedi apróság.

Ez a projekt a szociális design eszközei segítségével vizsgálja, miként lehet a tömegközlekedést vonzóbbá tenni a gyermekek számára.

Szabó Zsolt a high fashion világába kalauzol koncepciójával, melyet Iris van Herpen holland divattervező munkássága ihletett.

Balkó Dorottya 2022-ben a Vidám Falak projektjével elnyerte a Stefan Lengyel ösztöndíjat a Budai Gyermekkórházba szervezett adományfestés projektjéért.

Nagyapám Csallóközben, Csehszlovákiában született - 20 éves korában illegálisan jött át Magyarországra. A családi legedáriumban a szülföldje mint misztukus paradicsom jelenik meg.  De hogyan kapcsolódom én ehhez a távoli múlthoz és a nagyapám szülőföldjéhez? Hogyan emlékezhetek valaki más emlékeire és traumáira? Sorozatomban ezekre a kérdésekre keresem a választ. 

Szabászat és a fenntarthatóság összekapcsolása. A szabászatban való gondolkodás, hogy hogyan használd fel úgy az anyagot, hogy azt nem méteráruként kapod, hanem selejtként. Újrafelhasználhatóság divatba emelése.

Nagy problémának tartom az alfa generáció digitális platformokon való szocializációját, mely által valódi közösségi értékek, kapcsolatok ki sem alakulnak. Ennek kezelésére foglalkozás tervezetet ajánlok, mely szakmai tanácsokat, instrukciókat és minőségi anyagokat biztosít.

A pandémia következtében bevezetett szabályok megtörték az addig megszokott ritmusunkat.

A Terebesi utca. Alig 4 percre az Örs vezér terétől, egy megálló, ahol sokszor meg sem áll a villamos. A Terebesi erdőben és az egykori kamionmosó melléképületeiben pedig emberek laknak. Egyikük Erzsi, aki 3 éve él párjával egy szobának alig nevezhető helyiségben. Az ő mindennapjaiba próbál betekintést nyújtani ez a 8 perces rövidfilm.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121