Moholy-Nagy University of Art and Design

Conscious Textile Group

A MOME és a Nanushka közös kezdeményezése
Project overview
Year of project
2023
A MOME Innovációs Központ és a Nanushka közösen elindította a Conscious Textile Groupot, egy olyan K+F hubot, amelynek célja a textíliák körforgásos gyártásának és felhasználásának innovatív módjait hivatott feltárni.
A Conscious Textile Group kutatókból, egyetemi oktatókból, hallgatókból és ipari szakértőkből áll, akik mind elkötelezettek a textilgyártás és -felhasználás fenntartható törekvéseinek előmozdítása iránt a divatiparban. Ennek a kezdeményezésnek a részeként a MOME és a Nanushka létrehozott egy kutatási ösztöndíjprogramot, melynek fókusza a "Down to the fiber" (a szálakig történő újrahasznosítás). A cél a textilipari körforgásos felhasználás szempontjából érdemi eredményeket szolgáltasson.
Szintén az együttműködés részeként elindult a Conscious Textile Development Program is, ahol a MOME polgárai innovatív módszereket dolgoznak ki a deadstock anyagok ipari léptékű újrahasznosítására. A fejlesztési program résztvevői a kutatás, a megvalósíthatósági tanulmány és potenciálisan az innováció iparosításának fázisain mennek végig.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121