Moholy-Nagy University of Art and Design

Conscious Textile Development Program

Nyílt felhívás kisléptékű K+F projektekre
Conscious Textile Development Program
Pályázat típusa
Fejlesztési program
Határidő
2022. november 1.
Szervezeti egység
Anyagkutatás Hub
Fontos dátumok
2023. január 1. – Az fejlesztési program kezdete
A MOME Innovációs Központ és a Nanushka közösen elindította a Conscious Textile Groupot, egy olyan K+F hubot, amelynek célja a textíliák körforgásos gyártásának és felhasználásának innovatív módjait hivatott feltárni.

A Conscious Textile Group kezdeményezés részeként a MOME és a Nanushka meginvitálja a MOME munkatársait, hallgatóit, öregdiákjait és a közösség más tagjait, hogy jelentkezzenek az új Conscious Textile Development Programba, amely a fenntartható anyagok kutatás-fejlesztésére összpontosít.

A program a tervek szerint max. 12 hónapig tart, amely alatt a résztvevők mentorálást, valamint pénzügyi és működési támogatást kapnak. A program két szakaszra oszlik. A résztvevőknek feltáró anyagkutatáson kell dolgozniuk és kísérleteket végezniük, majd ezt követi egy iparosítási megvalósíthatósági tanulmány. A legnagyobb potenciállal rendelkező ötletek továbbléphetnek a program második szakaszába, azaz az iparosításba.

Követelmények

A program felépítése

1. szakasz: feltáró anyagkutatás és kísérletek, amelyek legalább egy innovatív termékfejlesztéshez vezetnek, majd iparosítási megvalósíthatósági tanulmány; 2. szakasz: iparosítás.

Fókuszterületek

Erre a nyílt felhívásra olyanok jelentkezését várjuk, akik friss ötletekkel rendelkeznek a formatervezés és az anyagtudomány területén, és akiknek javaslatai a hulladék szövet és fonal innovatív újrahasznosításával kapcsolatosak. A pályázatoknak arra kell törekedniük, hogy innovatív módszereket találjanak a hulladékanyagok ipari hasznosítására.

Elvárt eredmények

A résztvevőknek iparilag hasznosítható, üzleti szempontból releváns új textilanyagokat kell kifejleszteniük a Nanushka holtanyagából vagy textilhulladékból. A sikeres fejlesztés azt jelenti, hogy a Nanushka a fent említett textilanyagot beépítheti az új kollekciójába.

Ajánlat

A programban résztvevők: mentorálást kaphatnak a MOME textilkutatóitól és a Nanushka iparosítási szakértőitől; lehetőséget kapnak arra, hogy új anyagokat hozzanak létre, amelyek szerepelhetnek a Nanushka következő kollekcióiban; ha a program résztvevőjének újonnan kifejlesztett anyagát beépítik a Nanushka új divatkollekciójába, a program résztvevője minden egyes eladott darab után 15% jutalékot kap az anyagköltségből.

Info Session

Csatlakozzon hozzánk október 6-án 16.00-17.30 között online tájékoztatónkon, hogy többet is megtudhass a programról. Beszélni fogunk a MOME Innovációs Központról, a Nanushka-ról, a fejlesztési program részleteiről, a rendelkezésre álló műhelyekről és eszközökről stb. és megválaszoljuk kérdéseiteket - további infók itt.

Jelentkezés

Jogosultság

A pályázatokat egyénileg vagy csapatban lehet benyújtani, a projektcsapat legalább egy tagjának a következőknek kell megfelelnie: jelenlegi vagy volt MOME-hallgató, tanár, kutató vagy öregdiák, aki rendelkezik formatervezési és/vagy anyagtudományi háttérrel; érdeklődik a textil újrahasznosítása és az innovációk iránt; nyitott a más szakértőkkel való együttműködésre; középfokú angol nyelvtudással rendelkezik.

Pályázati anyagok benyújtása

A pályázóknak be kell nyújtaniuk: Részletes önéletrajz a csapattagoktól, beleértve a korábbi munkák portfólióját; A program keretében megvalósítani kívánt textiltervezési és kutatási projekt vázlata (max. 1500 szó), amely meghatározza a munka célkitűzéseit.

Határidő

A kutatási ösztöndíjprogramra a jelentkezéseket 2022. november 1., 23:59-ig (CET) lehet benyújtani az opencall2022@mome.hu email címen.

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121