Moholy-Nagy University of Art and Design

Anyagkutatás Hub

Az interdiszciplináris kutatócsoport a kézzelfogható technológia, a dinamikus felületek, a bioanyagok, az elektronikus textíliák és a puha robotika kérdéseivel foglalkozik. Tagjai prototípusokat készítenek, gyártási módszereket kutatnak, és új anyagokat hoznak létre.
A hardveres kompetenciák és a célirányos szoftverfejlesztések ötvözésével a hub olyan új anyagok felfedezésére összpontosít, amelyek lehetővé teszik a jövő átformálását, valamint az emberiség és a minket körülvevő anyagi világ közötti kapcsolat újraértelmezését.
A kiterjesztett textilek, bioanyagok és lágy áramkörök kísérleti mennyiségű kifejlesztésével a gyakorlatban jól hasznosítható, nagy hatású anyaginnovációk jönnek létre, amelyek pozitívan befolyásolhatják az emberi lét jelenét és jövőjét.

A Biohaus projekt arra hívja fel a figyelmet, hogy a földi biodesign és biogyártás megkerülhetetlenül fontos a Marsot célzó innovációk megteremtéséhez. Ebben a félévben egy algatermesztéshez szolgálható, felfújható bioreaktort hoztunk létre.

Új kiterjesztett anyagok, különösen lágy interfészek kutatása és fejlesztése a digitális környezet és a fizikai világ közötti intuitív, nem intruzív platform létrehozásához.

Team members

Csizmadia Fanni

Esteban de la Torre

Gottfried Judit

Holló Dávid

Kárpáti Judit Eszter

Papp Zsófia

Pelyva Dávid

Tasi Benedek

Research Hubs

Az XXI. században az adatgyűjtés mindennapos tevékenységnek számít, azonban az adatok mögött rejlő történetek csak ritkán tárulnak fel. A data storytelling interaktív eszközökkel és narratív módszerekkel mutatja be a döntéshozást megkönnyítő mintázatokat.

A hagyományos ökológiai ismeretek, a legmodernebb technológiák, valamint az emberi találékonyság és intuíció felhasználásával feltárjuk azokat a lehetőségeket, amelyekkel az ipar kevesebből többet tehet, és nemcsak a gazdaságot, hanem az ökológiát is szolgálhatja.

Az Interakció és immerzió Hubban a metaverzum-szerű környezetek tervezési hiányosságait vizsgáljuk, és olyan prototípusok létrehozására törekszünk, amelyek jótékony hatással lehetnek mentális egészségünkre és mindennapi életünkre is.

Gyakorlatalapú designkutatások kidolgozása és támogatása a fenntarthatóbb életmód és gazdaság lehetőségeinek feltárásához.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121