Moholy-Nagy University of Art and Design

MOME MA jelentkezés

Feltételek
Felvételi folyamata
Angol nyelvű képzéseink
Költségek
Hasznos dokumentumok
Kérdésed van?
Tanulj Közép-Európa egyik legmodernebb design- és művészeti egyetemén!
Mesterképzéseink azok számára is megnyitják a lehetőséget a képzésben történő részvételre, akik nem rendelkeznek szakirányú művészeti végzettséggel, vagy ilyen jellegű korábbi tanulmányokkal, ám kiemelkedő művészi tehetséggel bírnak.

Feltételek

Az angol képzési nyelven meghirdetett mesterképzési szakokon a felvétel feltétele a felsőfokú végzettség meglétén túl minimum B2 szintű, vagy gyakorlatban tárgyalóképes angol nyelvtudás bizonyítása.

Felvételi folyamata

A jelentkezés alapfeltétele, hogy a jelentkező rendelkezzen felsőfokú végzettséggel (alapfokozatot/főiskolai szintű végzettséget, illetve mesterfokozatot/egyetemi szintű végzettséget tanúsító oklevéllel). A felvétel szakmai munkásságot bemutató portfólió és az azt kiegészítő személyes bemutatkozás - gyakorlati vizsga - alapján történik, így a jövendőbeli hallgatók tehetségük, képességeik és eddigi munkáik alapján kerülnek kiválasztásra.

1.lépés

Jelentkezés a felvi.hu weboldalon várhatóan 2022. december 20-tól.

Határidő 2023. február 15.

2.lépés

2023. február 1-ig közzétesszük az egyetem honlapján az elektronikusan beadandó portfólió feltöltésének tartalmi és formai kritériumait, valamint a felvételi különeljárási díj összegét és befizetési módját.

3.lépés

2023. május 8- június 4. gyakorlati vizsga I. forduló minden mesterképzési szakon: elektronikus portfólió feltöltés.

4.lépés

2023. július 3 – 7. gyakorlati felvételi vizsga minden mesterképzési szakon (a vizsga pontos napját a vizsgát megelőző 10 napon belül publikáljuk).

Az egyetem fenntartja a jogot a felvételi vizsgák időszakának, a feladatok sorrendjének, tartalmának és teljesítési módjának megváltoztatására. Az esetleges változásokat az egyetem a honlapján teszi közzé.

Kérjük, hogy a felvételi eljárással kapcsolatban rendszeresen figyelje honlapunkat!

A honlapunkon a 2023. évi általános központi felvételi eljárásról leírtak tájékoztató jellegűek, teljes körű és hivatalos tájékoztatásnak kizárólag a felvi.hu „Felsőoktatási felvételi tájékoztató – 2023. szeptemberben induló képzések” kiadványában megjelentek tekinthetők.

Angol nyelvű képzéseink

A 2023/2024-as tanévben két mesterszakkal bővül angol nyelvű MA képzéseink száma.

Költségek

MOME a felvételi eljáráshoz kapcsolódó valamennyi MA szak esetében a gyakorlati vizsga megszervezésével és lebonyolításával kapcsolatos költségeinek fedezésére különeljárási díjat határoz meg, amelynek összegét és befizetésének módját az intézményi felvételi eljárás során honlapunkon tesszük közzé 2023. február 1-ig. A különeljárási díj befizetési igazolását a bemutatkozó felvételi anyag előírt részeként elektronikusan kell feltölteni az egyetem által biztosított tárhelyre legkésőbb a feltöltési időszak utolsó napjáig.

 A befizetés, illetve a befizetés igazolásának elmulasztása esetén a jelentkező nem vehet részt a mulasztással érintett képzés felvételi eljárásában.

Mesterképzéseinket állami ösztöndíjas és önköltséges finanszírozási formában is hirdetjük. A 2023/2024. tanévre meghirdetett önköltséges mesterképzések (MA) önköltségeinek összegét a felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos honlapján a „Felsőoktatási felvételi tájékoztató – 2023. szeptemberben induló képzések” kiadványban, valamint 2022. decemberétől egyetemünk honlapján tesszük közzé.

Hasznos dokumentumok

Name of document
Download
Tárgyalkotás MA
Média design MA
Designelmélet MA
Design- és művészetmenedzsment MA
Design- és vizuálisművészet-tanár MA
Divat- és textiltervezés MA
Tervezőgrafika MA
Építőművész MA

Kérdésed van?

Tanulmányi Információs Központ (TIK)
Cím
1121 Budapest, Zugligeti út 9-25. MASTER
Emelet
M_007
Nyitvatartás
Hétfő, szerda: 9:30-11:30, 13:00-15:00
Péntek: 9:00-11:30, 12:30-14:00
Kapcsolat
tanulm@mome.hu
+36 30 8140802
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121