Balatorium

Date: 2022.08.30
Probléma alapú gondolkodás az osztályteremben.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosának egyik kiemelt programja a régió ökológiai kérdéseit vizsgáló Balatorium. A kezdeményezés a kultúrtáj tématerület keretében arra keresi a választ, hogy a jelen korban mi lehet a tudomány, a kreativitás és a közösségek szerepe az intelligens és fenntartható tájhasználatban. 

Sinkó-Kalocsai Dorottya ehhez kapcsolódott szakdolgozati projekttervével, aminek keretében a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban tanuló 11. osztályos diákokkal foglalkozott egy 5 órás tematikus óratervben. A designpedagógiai kísérlet során közösen próbálták megérteni a Balaton egyik fő ökológiai problémáját, a felszínborítás változását, a tópart beépítését. A nem mindennapi projektet a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektori különdíjjal jutalmazta.

More news

How can design address the issues of the future? What is the role of design in society and a designer’s job in our age? Where will design expertise become most crucial in the coming years?

A MOME Campusán mutatták be legkülönlegesebb alkotásaikat

Organised by the MOME Animation programme, the event brought together media artists and dancers to explore how technology transforms our personal lives, social interactions, and physical presence.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121