Átadták az idei Deák Erika Támogatást

Date:
A városi közterek természetét a korai kilencvenes évek efemer és helyspecifikus művészeti beavatkozásain keresztül vizsgálja az idei Deák Erika-támogatás nyertese, Ádi Brigitta, Designelmélet MA szakos hallgató pályázata.

A MOME Elméleti Intézetének hallgatói 2020 óta pályázhatnak az egy évre szóló támogatására, amely kifejezetten elméleti szakemberek és kurátorok pályakezdését támogatja. 

Az 500 000 forintos ösztöndíjat végzős, a pályázat benyújtásának évében diplomázó Designelmélet vagy Design- és művészetmenedzsment mesterszakos hallgató kaphatja, a nyertest pedig egy háromtagú egyetemi oktatókból és szakemberekből álló zsűri választja ki.  

A döntéshozatalban idén először a névadó, Deák Erika is részt vett.  
“Én abban szeretnék segíteni, hogy az új generáció teoretikusai, kurátorai már tényleg egyben lássák a kortárs művészet világát, és ne csak különálló részletekben gondolkodjanak” - mondta el az alapító, Deák Erika. 

A kortárs képzőművészeti galéria tulajdonosának kezdeményezésére az együttműködés keretében öt éven át összesen öten kaphatnak ilyen ösztöndíjat. A támogatás célja, hogy minden évben támogasson tanulmányaiban egy olyan diploma előtt álló hallgatót, aki a kortárs képzőművészet területén végez elmélyült kutatómunkát, emellett segítse a hallgatók szakmai attitűdjének kialakítását, erősítését.

More news

Hogyan alakíthatja a design a jövőt? Mi a design szerepe a társadalomban, mi a tervező feladata korunkban? Milyen területeken juthat döntő szerephez a tervezők szakértelme az elkövetkező években?

A MOME Campusán mutatták be legkülönlegesebb alkotásaikat

A MOME Animáció szak szervezésében médiaművészek és táncművészek reflektáltak arra, hogyan formálja át a technológia a magánéletünket, társadalmi és fizikai létünket.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121