Moholy-Nagy University of Art and Design

1%

Mire fordítjuk a felajánlásokat?
Nyilatkozat
Kérdésed van?
Támogasd a MOME hallgatói közösségét adód 1 %-ával, és segíts, hogy még több hiánypótló hallgatói kezdeményezés valósulhasson meg!

A személyi jövedelemadó 1+1%-áról történő rendelkezéssel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy a számodra fontos, szerinted támogatásra méltó ügyek valódi figyelmet kapjanak, az 1+1 % felajánlásával ugyanis sok milliárd forint közvetlen felhasználásáról dönthetünk. 

Idén lehetőség van arra, hogy a személyi jövedelemadó civil szervezetek számára felajánlható 1 %-ával a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói közösségét támogasd. 
Formáljuk együtt a jövőt!

Mire fordítjuk a felajánlásokat?

A befolyt adományokat teljes egészében a hallgatóink támogatására, tehetséggondozásra, a szociális és kiválósági ösztöndíjaink fejlesztésére fordítjuk.

Hiszünk abban, hogy a kiemelkedő hallgatói teljesítmény elismerést érdemel, és fontos vállalásunk, hogy a szociálisan rászoruló hallgatóink számára megfelelő körülményeket, lehetőségeket és kiegyensúlyozott támogatást biztosítsunk. Nagy eredménynek tekintjük, hogy évről évre növelni tudjuk a hallgatói ösztöndíjakra fordított forrásokat, de ez még nem elegendő: a jövő tehetségeinek, innovátorainak, kreatív alkotóinak támogatása mindannyiunk közös ügye. 

A személyi jövedelemadó 1%-ából beérkező felajánlások hozzájárulnak ahhoz, hogy minél több hátrányos helyzetű fiatalnak teremthessünk lehetőségeket, és hallgatóink minél biztosabb körülmények között bontakoztathassák ki tehetségüket, mutathassák meg a tudásukat, és valósíthassák meg projektjeiket, többek között a fenntarthatóság és a társadalmi kihívásokra válaszokat adó szociális design területén is. Mert tőlük lesz jobb a 21. század. 

A Stefan Lengyel Kiválósági Ösztöndíj program két modulja a hallgatók teljesítményalapú támogatása mellett a diákok naprakész iparági, gyakorlati kompetenciáinak bővítésére és szakmai integrációjára is nagy hangsúlyt fektet. 

Szociális Ösztöndíjak

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rendszeres és eseti szociális ösztöndíjak, lakhatási támogatás formájában és hátrányos helyzetű fiatalokat támogató programok kidolgozásával nyújt segítséget a szociálisan rászoruló hallgatók számára.

Nyilatkozat

Online nyilatkoznál az 1%-ról?

1.

A NAV felületén az éves bevallástervezet mellett a jobb oldalon található az 1+1%-os nyilatkozat, amelyet a NYILATKOZOM gombra kattintva lehet elkészíteni

2.

A személyes adatokat tartalmazó részt nem kötelező kitölteni, de érdemes hozzájárulni, hogy az adatok a későbbiekben elérhetők legyenek a MOME számára – ez teszi lehetővé, hogy mindenkit tájékoztathassunk arról, milyen fontos eredményeket értünk el közösen, a felajánlásoknak köszönhetően 

3.

A „Rendelkezés civil kedvezményezett részére” résznél az egyetem adószámát kell feltüntetni: 19253172-2-43 

(Helyes kitöltés esetén a rendszer automatikusan kitölti a civil kedvezményezett nevét: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem)
 

4.

Érdemes ellenőrizni az adatok helyességét, ezek után a MENTÉS gombra, végül pedig a BEADÁS gombra kattintva nyújtható be az érvényes nyilatkozat

Papír alapon szeretnéd benyújtani a nyilatkozatot?

1.

papír alapú nyilatkozat kitöltése után postán is elküldhető a NAV számára, vagy a NAV bármelyik Ügyfélszolgálatán személyesen is leadható. 

 

2.

Fontos, hogy a lezárt boríték hátoldalán szerepeljen a név és az adóazontosító jel! 

3.

A boríték 2023. május 20-ig leadható NAV bármelyik ügyfélszolgálatán vagy elpostázható az illetékes NAV-nak

4.

2023. május 10-ig a munkáltató számára is le lehet adni a papír alapú 1%-os nyilatkozatot egy lezárt, adózonosító jellel ellátott borítékban, a boríték hátoldalán, a ragasztással átnyúló aláírással. 

Kérdésed van?

Kérdés-kérés esetén fordulj bizalommal kollégáinkhoz a brand@mome.hu e-mail-címen!
Nagyon köszönjük a támogatásodat!

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121