Moholy-Nagy University of Art and Design

Bemutató

Hallgatói projektek
Stefan Lengyel Kiválósági Ösztöndíj
Egyetemi projektek
Mercedes x MOME
Moholy-Nagy-díj
Nézd meg a legújabb projekteket a MOME-n
Ünnepeljük diákjaink eredményeit, ahol az egyének kibontakozhatnak, és figyelmes, lelkiismeretes, kreatív és proaktív polgárokká válhatnak.

Hallgatói projektek

Az oktatásfejlesztési projekt célja egy olyan lehetőség megteremtése a hallgatók számára, ahol megismerkedhetnek a 3D animáció alapjaival, ill. megfelelő szakmai szupervízió mellett fejlődhetnek benne. A különböző jellegű kurzusokon azonban nem csak animációval foglalkozunk, hanem fontos filmformanyelvi kérdésekkel is, melyeket a 3D környezetben könnyen modellezhetünk. A cél egy olyan intuitív eszköz megismertetése a hallgatókkal, amely nem csak az egyéni művészi eszköztárukat bővíti, hanem egyben a képzés utáni piacképességüket is növeli. Az oktatásfejlesztési projekt további célja a BA hallgatók opcionális felkészítése a MOME animáció MA szak új specializációira, melyeknél nagy hangsúlyt kap a 3D tartalomfejlesztés.

A film a főszereplő útját követi egy éjszakai buszjáraton, kifelé a városból.

Stefan Lengyel Kiválósági Ösztöndíj

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány 2020 őszén hívta életre a Stefan Lengyel Kiválósági Ösztöndíj programot, melynek két modulja a hallgatók teljesítményalapú támogatása mellett a diákok naprakész iparági, gyakorlati kompetenciáinak bővítésére és szakmai integrációjára is nagy hangsúlyt fektet.

Egyetemi projektek

Az egyetem oktatásfejlesztési stratégiájának célkitűzése, hogy a következő években a 21. század kihívásaira reflektáló egyedi képzési módszertant alkosson meg. Ennek egyik első mérföldköve egy a kifejezetten a design és művészeti hallgatók igényeire szabott, üzleti készségek fejlesztésére szolgáló oktatási modul létrehozása. Ez a Business to Design képzési program.

Arndt Bernadett PhD habil. és Illés Anikó, a MOME Elméleti Intézet két oktatója két nemzetközi konferencián is bemutatkoztak az elmúlt időszakban kutatásukkal.

Budapesten, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen nyílt meg a régió egyik legkorszerűbb járműtervezési műhelye, a MOME Mobility Design Lab, ahol a hallgatók a leginnovatívabb technológiákkal dolgozhatnak majd.

Mercedes x MOME

Járműtervezés az agyagmodellektől a virtuális valóságig: a MOME és a járműtervezési program egyaránt nagy utat tett meg az elmúlt két évtizedben.

Moholy-Nagy-díj

A Moholy-Nagy-díjjal a MOME olyan személyiségeket kíván elismerni, akiknek emberi és alkotói léte szorosan kapcsolódik az egyetemhez vagy az egyetem által képviselt értékekhez.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121