Képzések

Előkészítő, alap- és mesterfokú, posztgraduális és doktori képzéseket 18 területen kínálunk. Találd meg a számodra megfelelőt, kövesd a szenvedélyed és tökéletesítsd a tudásod a MOME-n.

BA

BA képzésünk fő célja, hogy lehetővé tegye a munkaerőpiacon való elhelyezkedést biztosító diploma megszerzését, ezért az alapképzés során a gyakorlat kap nagyobb hangsúlyt. Ugyanakkor megfelelő elméleti alapozást nyújt a tanulmányok folytatásához mesterképzési ciklusban.

Az Animáció BA képzési programjában a szakmai és elméleti ismeretek, valamint az egyéni látásmód egyidejű fejlesztése szerepel kiemelt hangsúllyal. A programba való bekerülés feltétele a kiemelkedő ábrázolási és mozgatási készség, továbbá a mozgóképes formanyelv ismerete.

A szak fókuszában a design, a képzőművészet és az építészet folyamatainak mélyebb megértése áll. Végzettjeink különféle mesterszakokon tanulhatnak tovább, illetve kulturális intézmények, ügynökségek, médiumok munkatársai lehetnek.

A képzés célja tervezőmunka, az épített környezet alakításához szükséges művészi és műszaki ismeretek elsajátítása, a tervezési folyamatok megismertetése. A munkát az építészet – belsőépítészet – bútortervezés hármas egységét őrző szemlélet jellemzi.

MA

Mesterképzéseink specializáltabb végzettséget adnak, nagyobb elméleti hangsúllyal. Az alapképzésben elsajátított ismeretek után többirányú szakosodásra ad lehetőséget. A többciklusú rendszer előnye, hogy bizonyos szakirányú alapképzés után nem csak az adott szakterülethez tartozó mesteri szint elvégzését engedi meg.

A képzés a 2023/24-es tanévtől csak angol nyelven indul! Az Animáció MA programja animációs filmrendezőket, VFX rendezőket és animációs alkotóművészeket képez, akik önállóan vagy stábokat vezetve is képesek animációs projektek fejlesztésére és kivitelezésére. A képzés kiemelten fókuszál a tartalomfejlesztésre. 2023 szeptemberétől a filmrendező képzésen túl a Videojáték (Videogame) és az Immerzív történetmesélés (Immersive Storytelling) specializációk közül választhatnak a hallgatók. A képzés nyelve angol lesz.

Végzett hallgatóink múzeumokban és galériákban, illetve design- és reklámügynökségeken dolgoznak, művészeti lapokba írnak, tanítanak, kutatási tevékenységet végeznek.

Az elméleti tudás mellett az üzleti és kommunikációs kompetenciák fejlesztésére is hangsúlyt fektető képzés végzettjei designvállalkozásoknál, kulturális intézményekben, a műtárgypiacon, kiállítóhelyeken vagy akár a média területén helyezkedhetnek el.

ENG MA

A 2023/2024-es tanévben négy mesterszakunk indul angol nyelven: Animáció, Fotográfia, Formatervezés, és Interaction Design.

Amellett, hogy 2023 szeptemberétől a MOME Anim MA képzésének nyelve angol lesz, a filmrendező képzésen túl a Videojáték (Game Design) és az Immerzív történetmesélés (Immersive Storytelling) specializációk közül választhatnak még a hallgatók.

Olyan stratégiai szemléletű design szakembereket képzünk, akik proaktív vállalkozói hozzáállással képesek olyan projekteket tervezni és megvalósítani, melyeken keresztül a jövő generációi számára egy inkluzív és fenntartható világot formálnak.

Fotográfia MA szakunkon magas szintű autonómiával, nyitott szellemiséggel rendelkező alkotókat képzünk, akik érzékenyen és progresszíven képesek a világ kihívásaira reagálni. A program során a hallgatókat a legkorszerűbb technikai háttér és elismert oktatók támogatják.

DOC

Multidiszciplináris doktori iskolánk három design és művészeti ágban (építőművészet DLA, iparművészet DLA, multimédia művészet DLA, practice-led doctoral degrees) és egy tudományágban (művészet-tudomány PhD, theory-based doctoral degree) folytatja tevékenységét, a négy ág koherenciájára és interdiszciplináris együttműködésére alapozva.

Építőművészet DLA, Iparművészet DLA, Multimédia-művészet DLA

Művészettudomány (designelmélet) PhD, Designkultúra-tudományi Tagozat

POST

A szakirányú továbbképzés olyan, felsőfokú végzettséget nem biztosító képzés, amelyre alap- és mesterfokozatot, illetve egyetemi vagy főiskolai szintű végzettséget tanúsító oklevéllel lehet jelentkezni, és a már meglévő oklevélre épülő, mélyebb szaktudást biztosító szakirányú szakképzettség szerezhető.

A képzés során arra törekszünk, hogy a kulturális intézményrendszerben dolgozó vagy ott elhelyezkedni vágyó kollégáink korszerű szempontok szerint, önállóan és proaktívan értelmezzék újra tevékenységüket.

Magyarországon is kiemelten fontos a múzeumok versenyképességének fejlesztése, látogató barát jellegének növelése, infrastruktúrájának modernizációja, teljesen új közintézmények alapítása. Magyarországon, jelenleg csak a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen lehet múzeumi menedzsmentet tanulni.

PREMOME

A PreMOME a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem felvételijére felkészítő tanfolyamokat kínál számodra. Kurzusainkon a művészeti alapkészségeid fejlesztése mellett segítünk a tervezői gondolkodásmód elsajátításában. Az oktatás színvonalának magas minőségét a MOME szakjai által jóváhagyott tanterv, a változatosan felépített program és a MOME-hoz kötődő oktatói csapat biztosítja.

Előkészítő kurzusunkon a Designkultúra alapszak felvételijéhez szükséges szakmai előismereteket sajátíthatod el. Az órákon lesznek művészettörténeti, designelméleti előadások, esszéírás, valamint tárgyelemzés. A kurzus alatt egyaránt várható önálló terepmunka és gyakorlati oktatás is.

Az előkészítő során a különféle médiumokban történő alkotás lehetőségeivel ismerkedhetsz meg. Az előadások alatt a dokumentum, megrendezett, kísérleti fotográfia neves alkotóira és legfőbb műveikre koncentrálunk. A fotográfiai ismeretek – fotótörténet, utómunka, fotótechnika – elsajátításán túl a személyes projektek támogatása és folyamatos építése is fontos része a kurzusnak. A tanfolyam alatt különös hangsúlyt kap az otthoni munka, és a tanfolyamon kívüli képek készítése és azokról való gondolkodás.

A kurzus célja, a portfóliód összeállításán túl, hogy belekóstolhass a tárgytervezés és az alkotás világába, megalapozd a tudásod a későbbi egyetemi tanulmányaidhoz. Az órákon megismerkedhetsz a tervezés lényeges szakaszaival, a téma felvetésén és a kutatáson át, a digitális tárgyalkotásig. Izgalmas és aktuális tematikákkal, felvezető prezentációkkal és közös konzultációkkal hangolódhatsz majd az órai- és az egyéni alkotómunkákra.

MOME OPEN

A MOME OPEN célja, hogy művészeti, kulturális, oktatási és gazdasági képzési területek létrehozásával és működtetésével hiánypótló szerepet töltsön be a 21. századi tudásközvetítésben, valamint, hogy a kreatívipari szektorban hiányzó képességek és készségek pótlása által kiemelkedően magas színvonalú munkaerőt képezzen.

A MOME Építészeti Intézetével és a Brick Visuallal közösen életre hívtuk a MOME Open első Beginner 3D artist kétnyelvű tanfolyamát. Tanulj azoktól a szakemberektől, akik a világ legmenőbb építésztervezőirodáinak épületeit virtualizálják olyannak, amilyennek azokat a sztárépítészek megálmondták.

In this masterclass, you can learn how to scale positive impact in business beyond purpose-washing and a vague marketing message, and turn it into a true business driver. Through the course of theoretical understanding of business modeling techniques for sustainable and impactful venturing, workshops for developing positive sum business models and building multi-party innovation ecosystems, detailed dissection of case studies, you can get a new and contemporary view on impactful business.

A kreatív csapatmunkát három dolog teszi igazán hatékonnyá: egy változatos hátterű emberekből álló csapat, egy kreativitást segítő módszertan és egy felkészült facilitátor. Ha találkoztál már a Design Thinking módszertannal a gyakorlatban is, akkor megtapasztalhattad, hogy pár egyszerű eszköz alkalmazásával milyen eredményes lehet a közös munka. Tanfolyamunkon megtanulhatod, hogy hogyan tudod ezeket eredményesen alkalmazni saját projektjeidben, másokat is bevonva a közös gondolkodásba és a legtöbbet kihozni a csapatodból!
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121