Moholy-Nagy University of Art and Design

TechPark

Műhelyek és stúdiók
PrintShop
MOME CRAFT
Szolgáltatások
Épületek
Menedzserek
Szakoktatók
Technikusok
Hírek
Kreatív technológiai központ
Adatok
Cím
MOME TechPark
H-1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.
Telefon
+36 30 837 2656
E-mail
techpark@mome.hu
A MOME Technológiai Park (TechPark) - 25 műhellyel és stúdióval - biztosítja a speciális eszközöket, tereket és szakembereket igénylő gyakorlati képzést, egy hely ahol a hallgatók kísérletezhetnek, tapasztalhatnak és ötleteik kivitelezését szakmai mentorok támogatják.

A műhelyek, laborok, stúdiók együttese - bár a szakoktól függetlenek és az irányításukat a TechPark vezetése végzi – ugyanakkor ezt szakmai (képzési, fejlesztési) kérdésekben szoros egyeztetésben teszi a szakokkal.

Technológiai szolgáltató központként működik, szaktudást, kivitelezési kapacitást és infrastruktúra hozzáférést biztosít az egyetem Akadémia és IK, valamint külső szereplők számára is (forgatások, hangfelvételek, rendezvények, tanfolyamok, táborok).

A műhelyek, laborok, stúdiók nyitottak és hozzáférhetők minden hallgató számára, a szükséges jogosultságok megszerzése, az oktatási és kutatási prioritások és a kapacitások függvényében (technikák használata/kölcsönzése, termek bérlése).

Műhelyek és stúdiók

Lehetőséget nyújt a hallgatók számára betonok keverésére és öntésére. Berendezések: • Kis keverő • 50l-es keverő • Mérlegek • Rázóasztal Potenciális veszélyek: Oktató nélkül a műhelyben tartózkodni tilos. Az eszközök használatára balesetvédelmi oktatás és betanítás után van lehetőség.

A Textiltervezés szak öltözékkiegészítő tervező specializáció tervezési feladatainak kivitelezései mellet, bőrdíszműipari, cipőipari és kalapkészítési technológiai oktatás folyik. Korszerűen felszerelt modellező műhely, ami kapcsolatban áll más műhelyekkel (modellező, fém, 3D nyomtató, lézervágó). A természetes bőr alapanyagok mellett, textíliákkal, fóliákkal, és egyéb alternatív anyagokkal is foglalkozik

A labor a modern technológiákat vezeti be a tárgyalkotás világába. A műhely technológiái: Lézervágás, Gravírozás, 3D nyomtatás, 3D scannelés, Vinil fólia vágás (plotter vágás), kerámia matrica nyomtatás, Prototipizálás, 4 db számítógép áll a hallgatók rendelkezésére.

PrintShop

Széleskörű nyomdai szolgáltatással, professzionális gépparkkal vár mindenkit a MOME Ground Könyvtár melletti folyosón

MOME CRAFT

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem iskolarendszeren kívüli felnőttképzésének, rövid intervallumú tanfolyamainak egyik helyszíne. Szakmai tudást nyújt pályakezdők, pályát váltók és új kihívásokat keresők számára.

Szolgáltatások

Bérmunka

A gyakorlati képzés helyszínein jól felszerelt műhelyek állnak rendelkezésre a technikákat és technológiákat jól ismerő művésztanárokkal, szakemberekkel. Lehetőség van a szakemberek közreműködésével/kivitelezésében való munkák megrendelésére.

Eszközbérlés

MOME TechPark saját felszerelések, gépek valamint az együttműködő partnereink által forgalmazott eszközök bérbeadása is lehetséges.

Helyszínbérlés

A műhelyházak műhelyei, belső és külső terei alkalmasak 10-150 fős rendezvények lebonyolítására, meeting, konferencia (plenáris és szekció ülések), kiállítás, bemutatók, fogadások, filmvetítés és szakmai workshop-ok megtartására.

Épületek

A MOME Ground az egyetem központi fekvésű tere és egyúttal főbejárata. Fogadótérként kapcsolatot teremt a külvilággal, és összeköti a campus egyes épületeit. Megérkezési és tájékozódási pont, közösségi aktivitások tere; találkozóhely szellemi és fizikai értelemben egyaránt. Helyet ad a Kantinnak és itt található a Campus legnagyobb fedett rendezvény- és kiállítási helyszíne, amely 400 fő befogadására alkalmas. Innen nyílik a könyvtár és itt található a 0-24h-ban működő portaszolgálat is.

A TechPark elsőként megépült tömbje professzionális műhelytechnológiáknak és primer alkotótereknek ad otthont. A MOME ONE a klasszikus műhelyek (textil, fém, fa, jármű) helyszíne. A műhelyek/műtermek és eszközök foglalása, diszponálása, kapacitások egyeztetése a műhelyvezetőknél, vagy a T_210-es TechPark Irodában.

A TechPark másik épülete, a MOME TWO a média műtermek, felvételi- és utómunka stúdiók (film, fotó, grafika, hang), valamint a manuális és digitális tárgyalkotó műtermek/laborok (kerámia, gipsz, üveg, beton, lézervágás, 3D nyomtatás) színtere. Ebben az épületben található a négy legnagyobb terünk (térkísérleti, rajz-formázási, fotó, filmstúdiók) ezek kiszolgáló helyiségeivel együtt - melyek mind a komolyabb egyetemi munkáknak, mind piaci munka- és rendezvény bérlési igényeknek biztosít megfelelő lehetőséget.

Menedzserek

Management, igazgatói asszisztens

nemeth.diana@mome.hu

Management, TechPark igazgató

ormandlaky@mome.hu

Management, értékesítési manager

sipos.tamas@mome.hu

Szakoktatók

művésztanár, szakoktató

művésztanár, szakoktató

biro.botond@mome.hu

művésztanár, szakoktató

eczalek@mome.hu

művésztanár

kaldi.gergo@mome.hu

mérnöktanár, szakoktató

akass@mome.hu

szakoktató

ernagy@mome.hu

művésztanár, szakoktató

aolasz@mome.hu

mestertanár, szakoktató

usher@mome.hu

szakoktató

szeredi.sara@mome.hu

művésztanár

ktakacs@mome.hu

művésztanár, szakoktató

timar.peter@mome.hu

mesteroktató, művésztanár

anvarga@mome.hu

Hírek

Április 20-án a MOME TechPark filmstúdiója adott otthont a Textil /R/Evolúció szakmai napnak, melyen a digitális nyomtatás legújabb technológiáival ismerkedhettek meg az érdeklődők. A MOME, az Eurojet Hungária Kft., és Magyar Könnyűipari Szövetség szervezésében megvalósult programon az egyetem egykori hallgatói is előadtak.

Húsz évvel ezelőtt kezdődött a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Mercedes-Benz közös sikertörténete. Ezen jeles alkalom apropóján Robert Lešnikkel, a Mercedes-Benz külső formatervéért felelős fő designerével beszélgettünk.

Sikeresen zajlott a MOME Innovációs Központja által első alkalommal megrendezett Future Materials konferencia! Kampuszunk 2 keynote előadásnak és 5 panelbeszélgetésnek adott otthont, 15 kiváló előadót mutatott be, és több mint 200 résztvevőt köszöntött a konferencián. A sokrétű program betekintést adott az anyaginnováció jövőjébe, egészen a nanoszálaktól a körkörös textiltervezésig.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121