Moholy-Nagy University of Art and Design

TechPark

Szolgáltatások
Print shop
MOME Craft
Műhelyek és stúdiók
Épületek
Menedzserek
Technikusok
Hírek
Események
Kreatív technológiai központ
Adatok
Cím
MOME TechPark
H-1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.
Telefon
+36 30 837 2656
E-mail
techpark@mome.hu
A MOME Technológiai park (TechPark) - 25 műhellyel és stúdióval - biztosítja a speciális eszközöket, tereket és szakembereket igénylő gyakorlati képzést, egy hely ahol a hallgatók kísérletezhetnek, tapasztalhatnak és ötleteik kivitelezését szakmai mentorok támogatják.

A TechPark a műhelyek laborok stúdiók együttese - bár a szakoktól függetlenek és az irányításukat a TechPark vezetése végzi – ugyanakkor ezt szakmai (képzési, fejlesztési) kérdésekben szoros egyeztetésben teszi a szakokkal.

A TechPark technológiai szolgáltató központként működik, szaktudást, kivitelezési kapacitást és infrastruktúra hozzáférést biztosít az egyetem Akadémia és IK, valamint külső szereplők számára is (forgatások, hangfelvételek, rendezvények, tanfolyamok, táborok).

A műhelyek, laborok, stúdiók nyitottak és hozzáférhetők minden hallgató számára, a szükséges jogosultságok megszerzése, az oktatási és kutatási prioritások és a kapacitások függvényében (technikák használata/kölcsönzése, termek bérlése).

Szolgáltatások

Bérmunka

A gyakorlati képzés helyszínein jól felszerelt műhelyek állnak rendelkezésre a technikákat és technológiákat jól ismerő művésztanárokkal, szakemberekkel. Lehetőség van a szakemberek közreműködésével/kivitelezésében való munkák megrendelésére.

Eszközbérlés

MOME TechPark saját felszerelések, gépek valamint az együttműködő partnereink által forgalmazott eszközök bérbeadása is lehetséges.

Helyszínbérlés

A műhelyházak műhelyei, belső és külső terei alkalmasak 10-150 fős rendezvények lebonyolítására, meeting, konferencia (plenáris és szekció ülések), kiállítás, bemutatók, fogadások, filmvetítés és szakmai workshop-ok megtartására.

Print shop

A MOME Printshop (MOME Ground Könyvtár melletti folyosón) széleskörű nyomdai szolgáltatással, professzionális gépparkkal vár mindenkit.

MOME Craft

A MOME CRAFT a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem iskolarendszeren kívüli felnőttképzésének, rövid intervallumú tanfolyamainak egyik helyszíne. Szakmai tudást nyújt pályakezdők, pályát váltók és új kihívásokat keresők számára.

Műhelyek és stúdiók

Lehetőséget nyújt a hallgatók számára betonok keverésére és öntésére. Berendezések: • Kis keverő • 50l-es keverő • Mérlegek • Rázóasztal Potenciális veszélyek: Oktató nélkül a műhelyben tartózkodni tilos. Az eszközök használatára balesetvédelmi oktatás és betanítás után van lehetőség.

A Textiltervezés szak öltözékkiegészítő tervező specializáció tervezési feladatainak kivitelezései mellet, bőrdíszműipari, cipőipari és kalapkészítési technológiai oktatás folyik. Korszerűen felszerelt modellező műhely, ami kapcsolatban áll más műhelyekkel (modellező, fém, 3D nyomtató, lézervágó). A természetes bőr alapanyagok mellett, textíliákkal, fóliákkal, és egyéb alternatív anyagokkal is foglalkozik

A labor a modern technológiákat vezeti be a tárgyalkotás világába. A műhely technológiái: Lézervágás, Gravírozás, 3D nyomtatás, 3D scannelés, Vinil fólia vágás (plotter vágás), kerámia matrica nyomtatás, Prototipizálás, 4 db számítógép áll a hallgatók rendelkezésére.

Épületek

A MOME Base a BA, azaz az alapképzés bázisa különböző közösségi és tanulási helyszínekkel, valamint az oktatási tevékenység specifikus tereivel. A hallgatók osztható és folyamatosan újrakonfigurálható tevékenységalapú műtermeit (korábbi otthonterek) komplex funkciókra tervezték, a kis csoportokban zajló teammunkától kezdve a formális oktatási helyzeteken át az egyéni tanulásig számos tevékenységet támogat. Itt található az alagsorban az Edzőterem is.

A Gond-űző műemléki védettséget élvező klasszicista épületébe az egyetem reprezentációs funkciói kerültek: egyetemi fogadások, exkluzív események helyszíne.

A MOME Ground az egyetem központi fekvésű tere és egyúttal főbejárata. Fogadótérként kapcsolatot teremt a külvilággal, és összeköti a campus egyes épületeit. Megérkezési és tájékozódási pont, közösségi aktivitások tere; találkozóhely szellemi és fizikai értelemben egyaránt. Helyet ad a Kantinnak és itt található a Campus legnagyobb fedett rendezvény- és kiállítási helyszíne, amely 400 fő befogadására alkalmas. Innen nyílik a könyvtár és itt található a 0-24h-ban működő portaszolgálat is.

Menedzserek

Németh Diána

Management, igazgatói asszisztens

nemeth.diana@mome.hu

Ormándlaky Zsolt

Management, TechPark igazgató

ormandlaky@mome.hu

Sipos Tamás

Management, igazgatói asszisztens

sipos.tamas@mome.hu

Technikusok

Erdélyi Zsolt

Technikus, vezető technikus

erdelyi.zsolt@mome.hu

Krasz Ádám

Technikus, audio médiamérnök, doktorandusz

krasz.adam@mome.hu

Hírek

A járműtervezés fellegvára nyílik a MOME-n

Események

A MOME és a Mercedes-Benz a nagy múltra visszatekintő, sikeres közös munkát egy rendkívüli kiállítással ünnepli, egyetemünkön.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121