Moholy-Nagy University of Art and Design

TechPark

Műhelyek és stúdiók
PrintShop
MOME CRAFT
Szolgáltatások
Épületek
Menedzserek
Oktatók
Technikusok
Hírek
Kreatív technológiai központ
Adatok
Cím
MOME TechPark
H-1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.
Telefon
+36 30 837 2656
E-mail
techpark@mome.hu
A MOME Technológiai Park (TechPark) - 25 műhellyel és stúdióval - biztosítja a speciális eszközöket, tereket és szakembereket igénylő gyakorlati képzést, egy hely ahol a hallgatók kísérletezhetnek, tapasztalhatnak és ötleteik kivitelezését szakmai mentorok támogatják.

A műhelyek, laborok, stúdiók együttese - bár a szakoktól függetlenek és az irányításukat a TechPark vezetése végzi – ugyanakkor ezt szakmai (képzési, fejlesztési) kérdésekben szoros egyeztetésben teszi a szakokkal.

Technológiai szolgáltató központként működik, szaktudást, kivitelezési kapacitást és infrastruktúra hozzáférést biztosít az egyetem Akadémia és IK, valamint külső szereplők számára is (forgatások, hangfelvételek, rendezvények, tanfolyamok, táborok).

A műhelyek, laborok, stúdiók nyitottak és hozzáférhetők minden hallgató számára, a szükséges jogosultságok megszerzése, az oktatási és kutatási prioritások és a kapacitások függvényében (technikák használata/kölcsönzése, termek bérlése).

Műhelyek és stúdiók

A Textiltervezés szak öltözékkiegészítő tervező specializáció tervezési feladatainak kivitelezései mellet, bőrdíszműipari, cipőipari és kalapkészítési technológiai oktatás folyik. Korszerűen felszerelt modellező műhely, ami kapcsolatban áll más műhelyekkel (modellező, fém, 3D nyomtató, lézervágó). A természetes bőr alapanyagok mellett, textíliákkal, fóliákkal, és egyéb alternatív anyagokkal is foglalkozik

A labor a modern technológiákat vezeti be a tárgyalkotás világába. A műhely technológiái: Lézervágás, Gravírozás, 3D nyomtatás, 3D scannelés, Vinil fólia vágás (plotter vágás), kerámia matrica nyomtatás, Prototipizálás, 4 db számítógép áll a hallgatók rendelkezésére.

A műhelyben az öltözetek kivitelezéséhez szükséges szabásminta készítési-modellezési (síkszerkesztéses, draping és számítógépes-CAD/CAM) technikák, varrás-, vasalás-, ragasztás-, és hőpréseléses technológiai műveletek végezhetőek. A MOME Divatműhelyében megtanulhatóak és alkalmazhatók • a hagyományos kézműves technikák, • a divatiparban jelenlévő jelenlegi technológiai megoldások, • az innovatív megközelítést igénylő kreatív készségek megszerzéséhez szükséges szaktudás.

PrintShop

Széleskörű nyomdai szolgáltatással, professzionális gépparkkal vár mindenkit a MOME Ground Könyvtár melletti folyosón

MOME CRAFT

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem iskolarendszeren kívüli felnőttképzésének, rövid intervallumú tanfolyamainak egyik helyszíne. Szakmai tudást nyújt pályakezdők, pályát váltók és új kihívásokat keresők számára.

Szolgáltatások

Bérmunka

A műhely infrastruktúra felhasználásával az alábbi egyedi vagy kis sorozatszámú munkák kivitelezését vállaljuk: gyártmányfejlesztés, prototipizálás, modellezés; fa-, és fémmegmunkálás; 3D nyomtatás; lézervágás, gravírozás; egyedi ajándéktárgyak gyártása (díszdoboz, díszpárna, füzet); kötöttárú gyártás

Eszközbérlés

MOME TechPark saját felszerelések, gépek valamint az együttműködő partnereink által forgalmazott eszközök bérbeadása is lehetséges.

Helyszínbérlés

A műhelyházak műhelyei, belső és külső terei alkalmasak 10-150 fős rendezvények lebonyolítására, meeting, konferencia (plenáris és szekció ülések), kiállítás, bemutatók, fogadások, filmvetítés és szakmai workshop-ok megtartására.

Épületek

A MOME Ground az egyetem központi fekvésű tere és egyúttal főbejárata. Fogadótérként kapcsolatot teremt a külvilággal, és összeköti a campus egyes épületeit. Megérkezési és tájékozódási pont, közösségi aktivitások tere; találkozóhely szellemi és fizikai értelemben egyaránt. Helyet ad a Kantinnak és itt található a Campus legnagyobb fedett rendezvény- és kiállítási helyszíne, amely 400 fő befogadására alkalmas. Innen nyílik a könyvtár és itt található a 0-24h-ban működő portaszolgálat is.

A TechPark elsőként megépült tömbje professzionális műhelytechnológiáknak és primer alkotótereknek ad otthont. A MOME ONE a klasszikus műhelyek (textil, fém, fa, jármű) helyszíne. A műhelyek/műtermek és eszközök foglalása, diszponálása, kapacitások egyeztetése a műhelyvezetőknél, vagy a T_210-es TechPark Irodában.

A TechPark másik épülete, a MOME TWO a média műtermek, felvételi- és utómunka stúdiók (film, fotó, grafika, hang), valamint a manuális és digitális tárgyalkotó műtermek/laborok (kerámia, gipsz, üveg, beton, lézervágás, 3D nyomtatás) színtere. Ebben az épületben található a négy legnagyobb terünk (térkísérleti, rajz-formázási, fotó, filmstúdiók) ezek kiszolgáló helyiségeivel együtt - melyek mind a komolyabb egyetemi munkáknak, mind piaci munka- és rendezvény bérlési igényeknek biztosít megfelelő lehetőséget.

Menedzserek

Management, üzemeltetési technikus

bartok.zsombor@mome.hu

Management, média műtermek vezető

erdelyi.zsolt@mome.hu

Management, oktatástámogatási vezető

kovacs.timea@mome.hu

Management, TechPark igazgató, audio médiamérnök, doktorandusz

krasz.adam@mome.hu

Management, office manager

nemeth.diana@mome.hu

Management, létesítményvezető

popescu.balint@mome.hu

Management, értékesítési manager

sipos.tamas@mome.hu

Oktatók

művésztanár, szakoktató

mesteroktató, műhelyvezető

benczik.judit@mome.hu

szakoktató

biro.botond@mome.hu

mesteroktató, műhelyvezető

zsbokor@mome.hu

művésztanár, szakoktató

eczalek@mome.hu

szakoktató

kain.eszter@mome.hu

mesteroktató, művésztanár

kaldi@mome.hu

mérnöktanár

akass@mome.hu

szakoktató

ernagy@mome.hu

művésztanár

novokrescsenszkov.tamas@mome.hu

szakoktató

aolasz@mome.hu

mestertanár, szakoktató

usher@mome.hu

szakoktató

szeredi.sara@mome.hu

műhelyvezető, szakoktató

szili.jozsef@mome.hu

művésztanár

ktakacs@mome.hu

művésztanár, szakoktató

timar.peter@mome.hu

művésztanár

ujvary.berta@mome.hu

mesteroktató, művésztanár

anvarga@mome.hu

mérnöktanár

wester.erika@mome.hu

Hírek

Közösségi és szakmai programokkal, Budapest-túrával rajtolt február 9-én a Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért programja, amely huszonhárom, Magyarország legszegényebb régióiból érkező tehetséges diáknak ad lehetőséget a kreatívipari továbbtanulásra.

A kurzushét a MOME egyik legizgalmasabb, közös tanulásra lehetőséget teremtő platformja, ahol egy hétig közös, szakokon és évfolyamokon átívelő műhelymunka zajlik. A mesterszakos és az alapszakos hallgatók együtt alkothatnak, valamint lehetőség nyílik az interdiszciplináris, és elmélyültebb munkára, szakmai párbeszédre is. A program legutóbbi, őszi félévben megvalósult alkalmával a hallgatók több, nem csak design szempontból aktuális témával is foglalkozhattak.

Április 20-án a MOME TechPark filmstúdiója adott otthont a Textil /R/Evolúció szakmai napnak, melyen a digitális nyomtatás legújabb technológiáival ismerkedhettek meg az érdeklődők. A MOME, az Eurojet Hungária Kft., és Magyar Könnyűipari Szövetség szervezésében megvalósult programon az egyetem egykori hallgatói is előadtak.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121