Moholy-Nagy University of Art and Design

Art and Design Management MA angol nyelven jelentkezés

Felvételi folyamata
A felvétel fordulói
Interjúbeosztások
Előfeltételek
Pontszámítás
Költségek
Finanszírozási forma
GYIK
Kérdésed van?
Frissítve: 2024.06.26.
Mesterképzéseink azok számára is lehetőséget biztosítanak a képzésben történő részvételre, akik nem rendelkeznek szakirányú művészeti előképzettséggel, vagy ilyen jellegű korábbi tanulmányokkal, ám a kreatíviparban képzelik el a jövőjüket.

Felvételi folyamata

A felvételi elbírálása a szakmai munkásságot bemutató pályázati anyag és az azt kiegészítő személyes bemutatkozás – gyakorlati vizsga – alapján történik, így a jövendőbeli hallgatók tehetségük, képességeik és eddigi munkáik alapján kerülnek kiválasztásra. Csak az első vizsgarész teljesítése esetén lehet részt venni a felvételi további folyamatában.

1.lépés

2024. 02. 15-ig:

Jelentkezés a felvi.hu weboldalon várhatóan 2023. december 20-tól.

2.lépés

2024. 02. 01-ig

Közzétesszük az Egyetem honlapján a fordulókkal kapcsolatos követelmények részletes leírását, és a pályázati anyag elektronikus feltöltésével kapcsolatos tudnivalókat.

3.lépés

2024.05.06. 12:00 - 2024.06.03. 12:00

Gyakorlati vizsga előfeltétele: pályázati anyag feltöltés (online) és felvételi különeljárási díj befizetése (online) a https://portfolioma.mome.hu felületen keresztül. Más időszakban és/vagy módon a feladat nem teljesíthető.
A feltöltési folyamat lépéseiről ide kattintva talál részletes leírást. 

4.lépés

2024. 07. 3-4.

Gyakorlati vizsga: felvételi interjú.

Az egyetem fenntartja a jogot, hogy a gyakorlati vizsgán történő részvétel lehetőségéről az előzetesen elektronikusan feltöltött bemutatkozó felvételi anyag alapján döntsön.

A nyári gyakorlati vizsgát megelőzően a jelentkezők online orientációs kérdőívet töltenek ki, amely előzetes felkészülést nem igényel.

Eredményhirdetés: a vizsgát követő héten. 

A felvétel fordulói

Interjúbeosztások

Name of document
2024. július 3.
2024. július 4.

Előfeltételek

A jelentkező rendelkezzen felsőfokú végzettséggel (alapfokozatot/főiskolai szintű végzettséget vagy mesterfokozatot/egyetemi szintű végzettséget tanúsító oklevéllel) - nem elvárás a szakirányú művészeti előképzettség.

A felvételizőknek nem kell angol nyelvvizsga-bizonyítványt bemutatniuk, azonban legalább B2, lehetőleg magasabb szintű angol nyelvtudás szükséges. A jelentkezők nyelvtudását a felvételi eljárás során és a felvételi interjúkon értékeljük.

Pontszámítás

A gyakorlati vizsgán 99 pont érhető el, egy további pontot pedig a jogszabályban előírt előnyben részesítésért (hátrányos helyzet, gyes, stb.) lehet kapni; így a mesterképzések gyakorlati vizsgáin összesen 100 pont szerezhető.

Költségek

Egyetemünk a felvételi eljárással kapcsolatos költségeinek fedezésére különeljárási díjat határoz meg, melynek összege 5.000 Ft / jelentkezés. A különeljárási díjat a szakmai alkalmassági vizsga I. fordulója során az elektronikus portfólió feltöltő felületen keresztül, bankkártyás tranzakcióval lehet kiegyenlíteni. A portfólió feltöltés érvényesítésének alapfeltétele a felvételi különeljárási díj befizetése. A befizetés elmulasztása esetén a jelentkező nem vehet részt a mulasztással érintett képzés felvételi eljárásában.

Finanszírozási forma

Képzéseinket állami ösztöndíjas és önköltséges (2 000 000 Ft/félév) finanszírozási formában is hirdetjük, a felvételi követelmény minden esetben azonos. Magyarország vagy EGT tagállamok állampolgárai 12 féléven keresztül jogosultak Magyarországon állami ösztöndíjas képzésben részt venni. A kívánt finanszírozási formát a felvételi jelentkezés során kell megjelölni. Amennyiben mindkét finanszírozási formát megjelölte, a sorrend a mérvadó.

GYIK

Kérdésed van?

Ha adminisztrációval kapcsolatos kérdésed van, fordulj bátran Kovács Katához, az angol nyelvű MA képzések koordinátorához. 

Tanulmányi Információs Központ (TIK)
Cím
1121 Budapest, Zugligeti út 9-25. MASTER
Emelet
M_007
Nyitvatartás
Hétfő, szerda: 9:30-11:30, 13:00-15:00
Péntek: 9:00-11:30, 12:30-14:00
Kapcsolat
tanulm@mome.hu
+36 30 8140802

Art and Design Management MA szak felvételi eljárása PDF formátumban. Az egyetem fenntartja a jogot a felvételi vizsgák időszakának, a feladatok sorrendjének, tartalmának és teljesítési módjának megváltoztatására. Kérjük, hogy a felvételi eljárással kapcsolatban rendszeresen figyelje honlapunkat!

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121