Moholy-Nagy University of Art and Design

MOME BA jelentkezés

Felvételi folyamata
Költségek
Hasznos dokumentumok
Kérdésed van?
Tanulj Közép-Európa egyik legmodernebb design- és művészeti egyetemén!
Alapképzéseinkre központi felvételi eljárásban lehet jelentkezni a Felvi.hu oldal E-felvételi felületén. A felület várhatóan 2022. december 20-án nyílik meg, a jelentkezés határideje 2023. február 15.

Felvételi folyamata

A BA képzések intézményi felvételi első fordulója 2023. február 20 – március 8. között zajlik le. Ebben az időszakban kell elektronikusan feltölteni az előírt felvételi anyagokat. Csak az első forduló sikeres teljesítése esetén lehet részt venni a felvételi további folyamatában.

1.lépés

Jelentkezés a felvi.hu weboldalon várhatóan 2022. december 20-tól. 

Határidő 2023. február 15.

2.lépés

2023. február 1-ig: Közzétesszük az egyetem honlapján a szakmai alkalmassági vizsga első fordulójára meghirdetett kötelezően beadandó szakmai feladatokat (az ezt meghirdető szakok esetében), a szakmai alkalmassági vizsga II. fordulójának időpontjait az érintett szakokon, a bemutatkozó felvételi anyag elektronikus feltöltésével kapcsolatos tartalmi és formai tudnivalókat valamint a felvételi különeljárási díj összegét és befizetési módját.

3.lépés

2023. február 20 – március 8. szakmai alkalmassági vizsga/gyakorlati vizsga I. forduló minden alapképzési szakon: elektronikus portfólió feltöltés.

4.lépés

2023. április 11 - 14. szakmai alkalmassági vizsga II. forduló animáció, építőművészet, fotográfia és tervezőgrafika alapképzési szakokon.

5.lépés

2023. július 3 – 7. gyakorlati felvételi vizsga (III. forduló) minden alapképzési szakon.

A szakmai alkalmassági vizsga II. fordulójában csak az I. fordulóban (előszűrő) megfelelt jelentkezők vehetnek részt. A gyakorlati vizsgán csak az alkalmassági vizsga (két) fordulóján megfelelt felvételizők vehetnek részt. A designkultúra alapképzési szakon nincs alkalmassági vizsga, azonban a gyakorlati vizsga 2 fordulóból áll, és a II. fordulóban az I. fordulóban legmagasabb pontszámot elért legfeljebb 28 fő felvételiző vehet részt.

A gyakorlati vizsgán mindösszesen 200 pont szerezhető. A felvételi összpontszám a gyakorlati vizsgán elért pontok megkettőzésével számítódik. Tanulmányi pontot/érettségi pontot, illetve többlet- vagy intézményi pontot nem számolunk.

Az egyetem fenntartja a jogot a felvételi vizsgák időszakának, a feladatok sorrendjének, tartalmának és teljesítési módjának megváltoztatására. Az esetleges változásokat az egyetem a honlapján teszi közzé. Felhívjuk figyelmüket, hogy a felvételi eljárás során a MOME nem küld írásos értesítést az alkalmassági és gyakorlati vizsgák időpontjáról és egyéb feltételeiről, ezekről az intézmény a felvételizőket kizárólag a honlapján keresztül tájékoztatja. Kérjük, hogy a felvételi eljárással kapcsolatban rendszeresen figyelje honlapunkat!

A honlapunkon a 2023. évi általános központi felvételi eljárásról leírtak tájékoztató jellegűek, teljes körű és hivatalos tájékoztatásnak kizárólag a felvi.hu „Felsőoktatási felvételi tájékoztató – 2023. szeptemberben induló képzések” kiadványában megjelentek tekinthetők.

Költségek

MOME a felvételi eljáráshoz kapcsolódó BA szakmai alkalmassági vizsga, a Designkultúra BA szak esetében pedig a gyakorlati vizsga megszervezésével és lebonyolításával kapcsolatos költségeinek fedezésére különeljárási díjat határoz meg, melynek összege 4.000 Ft / jelentkezés. A különeljárási díjat a https://portfolio.mome.hu oldalon keresztül bankkártyás tranzakcióval lehet kiegyenlíteni. 

A portfólió feltöltés érvényesítésének alapfeltétele a felvételi különeljárási díj befizetése, a befizetés határideje 2023. március 8. 

A befizetés, illetve a befizetés igazolásának elmulasztása esetén a jelentkező nem vehet részt a mulasztással érintett képzés felvételi eljárásában.

Alapképzéseinket állami ösztöndíjas és önköltséges finanszírozási formában is hirdetjük. A 2023/2024. tanévre meghirdetett önköltséges alapképzések (BA) önköltségének összege – a designkultúra (BA) szak kivételével – 800.000 Ft/félév, a designkultúra alapképzési (BA) szak önköltségének összege 500.000 Ft/félév.

A 2023/2024. tanévre meghirdetett önköltséges alapképzések (BA) önköltségeinek összegét a felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos honlapján http://www.felvi.hu/ a „Felsőoktatási felvételi tájékoztató – 2023. szeptemberben induló képzések” kiadványban is közzétesszük. 

Hasznos dokumentumok

Name of document
Animáció BA - 2. forduló eredménye
Építőművészet BA - 2. forduló eredménye
Fotográfia BA - 2. forduló eredménye
Tervezőgrafika BA - 2. forduló eredménye

Kérdésed van?

Tanulmányi Információs Központ (TIK)
Cím
1121 Budapest, Zugligeti út 9-25. MASTER
Emelet
M_007
Nyitvatartás
Hétfő, szerda: 9:30-11:30, 13:00-15:00
Péntek: 9:00-11:30, 12:30-14:00
Kapcsolat
tanulm@mome.hu
+36 30 8140802
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121