Moholy-Nagy University of Art and Design

A design szerepe az üzletben – Kutatás

2021 Report
Kapcsolat
Kutatás a KKE régió vállalati designérettségről
A design alkalmazása az üzleti életben megkönnyítheti a stratégiai fejlesztési folyamatokat, segítheti interdiszciplináris csapatok munkáját, és javíthatja az üzleti teljesítményt. A MOME Innovációs Központja azt a célt tűzte ki, hogy felmérje a KKE-régió legnagyobb vállalatainál a design szerepét és jövőjét.

Nemzetközi kutatások alapján kijelenthető, hogy erős az összefüggés egy vállalat üzleti teljesítménye és designérettsége között. A MOME Innovációs Központjánál feladatunknak érezzük, hogy hiteles forrásként betekintést adjunk abba, hogy hogyan fejlődik, változik a vállalatok designhoz való viszonya, milyen eredményre vezet a design-központú gondolkodás.

Ezért idén már második alkalommal végezzük el a vállalati design kutatásunkat. A tavalyi évben csak Magyarországon végeztük el a felmérést, a mostani alkalommal azonban emeljük a tétet és más KKE országra is kiterjesztjük a kutatást, hogy feltérképezhessük a regionális különbségeket.

Kutatás részletei

2022/23-as Kutatás

A másodjára zajló kutatás adatgyűjtési szakasza bejefejődött, a csapatunk jelenleg is dolgozik az eredmények véglegesítésén!

Partnereink

A Portfolio.hu online gazdasági újság, A design szerepe az üzletben kutatási projekt 2022-es médiapartnere.

Az INOVATO Cluster olyan innovatív vállalatok és szervezetek szövetsége, amelyek szinergiák keresése, valamint innovációk és innovációs projektek fejlesztése céljából fogtak össze. A klaszter szerepe az, hogy a különböző szereplőkkel együttműködve közös értékeken alapuló innovációs ökoszisztémát alakítson ki.

Menedzserek Országos Szövetsége

A Menedzserek Országos Szövetsége a Magyarországon működő vállalatok és intézmények felsővezetőinek országos szakmai szövetsége. Az egyetlen olyan szervezetet, amely nem vállalatokat képvisel, hanem magukat a hazai felsővezetőket.

A Gdański Vállalkozási Alapítvány az egyik legfontosabb intézmény, amely elkötelezett az innovatív induló vállalkozások, valamint a gdański mikro-, kis- és középvállalkozások létrehozásának és fejlesztésének támogatása mellett.

HUB Design House

A HUB Design House egy 2018 óta működő humán fókuszú innovációs klub, ahol üzleti vezetők, társadalomtudósok és kreatív szakemberek inspiráló, szakmai diskurzusa zajlik. A szakmai házibuli sorozat eseményeinek karakteres budapesti helyszínek adnak otthont, az aktuális témákat a vállalati szervezetek kihívásai és azok társadalmi dimenziói keretezik.

Design Terminal

A Design Terminal egy nemzetközi innovációs ügynökség, akik vállalkozásfejlesztésben támogatják partnereiket.

2021 Report

Több mint 100 helyi cégvezetőt kérdeztünk meg arról, hogyan alkalmazzák a design módszereket cégük mindennapjaiban, és hogyan látják általánosságban a design szerepét az üzleti életben. A tanulmány legfőbb tanulságait egy kiadványban mutatjuk be, amely ingyenesen letölthető.

Kapcsolat

Ha kérdése van, vagy szeretne velünk együttműködni, keressen bizalommal!
MOME Innovációs Központ
Projektvezető
Juhász Adrienn, B2B Marketing Lead
Email
juhasz.adrienn@mome.hu
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121