Moholy-Nagy University of Art and Design

A design szerepe az üzletben – Kutatás

2023 Report
Kapcsolat
Kutatás a KKE régió vállalati designérettségről
A design alkalmazása az üzleti életben megkönnyítheti a stratégiai fejlesztési folyamatokat, segítheti interdiszciplináris csapatok munkáját, és javíthatja az üzleti teljesítményt. A MOME Innovációs Központja azt a célt tűzte ki, hogy felmérje a KKE-régió legnagyobb vállalatainál a design szerepét és jövőjét.

Nemzetközi kutatások alapján kijelenthető, hogy erős az összefüggés egy vállalat üzleti teljesítménye és designérettsége között. A MOME Innovációs Központjánál feladatunknak érezzük, hogy hiteles forrásként betekintést adjunk abba, hogy hogyan fejlődik, változik a vállalatok designhoz való viszonya, milyen eredményre vezet a design-központú gondolkodás.

Ezért idén már második alkalommal végezzük el a vállalati design kutatásunkat. A tavalyi évben csak Magyarországon végeztük el a felmérést, a mostani alkalommal azonban emeltük a tétet és más KKE országra is kiterjesztettük a kutatást, hogy feltérképezhessük a regionális különbségeket.

2023 Report

Közel 300 cégvezetőt kérdeztünk meg a KKE régióban arról, hogyan alkalmazzák a design módszereket cégük mindennapjaiban, és hogyan látják általánosságban a design szerepét az üzleti életben. A tanulmány legfőbb tanulságait egy kiadványban mutatjuk be, amely ingyenesen letölthető.

Partnereink

A 2022/23-as kutatásunkat az alábbi partnerek segítségével végeztük.

A Portfolio.hu online gazdasági újság, A design szerepe az üzletben kutatási projekt 2022-es médiapartnere.

Az INOVATO Cluster olyan innovatív vállalatok és szervezetek szövetsége, amelyek szinergiák keresése, valamint innovációk és innovációs projektek fejlesztése céljából fogtak össze. A klaszter szerepe az, hogy a különböző szereplőkkel együttműködve közös értékeken alapuló innovációs ökoszisztémát alakítson ki.

Menedzserek Országos Szövetsége

A Menedzserek Országos Szövetsége a Magyarországon működő vállalatok és intézmények felsővezetőinek országos szakmai szövetsége. Az egyetlen olyan szervezetet, amely nem vállalatokat képvisel, hanem magukat a hazai felsővezetőket.

A Gdański Vállalkozási Alapítvány az egyik legfontosabb intézmény, amely elkötelezett az innovatív induló vállalkozások, valamint a gdański mikro-, kis- és középvállalkozások létrehozásának és fejlesztésének támogatása mellett.

HUB Design House

A HUB Design House egy 2018 óta működő humán fókuszú innovációs klub, ahol üzleti vezetők, társadalomtudósok és kreatív szakemberek inspiráló, szakmai diskurzusa zajlik. A szakmai házibuli sorozat eseményeinek karakteres budapesti helyszínek adnak otthont, az aktuális témákat a vállalati szervezetek kihívásai és azok társadalmi dimenziói keretezik.

Design Terminal

A Design Terminal egy nemzetközi innovációs ügynökség, akik vállalkozásfejlesztésben támogatják partnereiket.

Kapcsolat

Ha kérdése van, vagy szeretne velünk együttműködni, keressen bizalommal!
MOME Innovációs Központ
Projektvezető
Juhász Adrienn, Marketing Lead
Email
juhasz.adrienn@mome.hu
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121