Benczik Judit
mérnöktanár, műhelyvezető
Textiltervezés BA
mérnöktanár
Divat-és textiltervezés MA
mérnöktanár
Divatműhely
műhelyvezető

Benczik Judit mérnöktanár, a TechPark Divatműhelyének vezetője. Oktató a MOME CRAFT 'Varrástechnológia', 'Couture’, 'Szabástechnika', a PreMOME Textiltervező kurzusain, a TechPark nyári gyerektáboraiban. 2018-2022 közötti a szenátus mellett működő Etikai tanács tagja.

Fields of education
divat - anyagismeret
divat - szakoktatás
divat - technológia
divat - szakelmélet és technológia

Biography

A Könnyűipari Műszaki Főiskola elvégzése (1984) után 11 évig magyar divatcégeknél modellszerkesztőként, gyártásvezetőként tevékenykedett. 1995-2016 között a budapesti Modell Divatiskolában dolgozott, műszaki vezetőként, majd mérnöktanárként elméleti és gyakorlati ruhaipari tantárgyakat oktatott. 

Gyakorlati oktatásvezetőként és hat évig általános igazgatóhelyettesként a ruhaipari és művészeti képzésben az elméleti és gyakorlati képzés területeit irányította, fejlesztette a szakmai oktatás mellett. 2013-2019 között óraadóként részt vett a könnyűipari szakos szakoktató és mérnöktanár képzésben a BME GTK Műszaki Pedagógiai Tanszékén szakirányú módszertan elméleti és gyakorlati tantárgyak oktatásán keresztül.

A Textilipari Műszaki Tudományos Egyesületnek több mint 30 éve tagja, 2010-től Intéző Bizottsági tag.  2010-ben a Magyar Formatervezési Díj bíráló bizottság tagja volt. A Szakma Sztár, országos Szakma Kiváló Tanulója Női szabó verseny elnöke. Képzésevolúciója projektben VARRÁSTECHNOLÓGIA témákban, ill. a K:MOOC programban a DIVATTECHNOLÓGIA teljes  kurzusához készített digitális tananyagot. A VI.  EUROSKILLS BUDAPEST 2018. eseményen a FASHION DESIGN AND TECHNOLOGY kategória Workshop menedzsere. A „Szent István Nap”-i rendezvénysorozat keretében a 'Fenntarthatósági workshop program egyik lebonyolítója (2021, 2022.) Szerkesztés –modellezés tankönyv társszerzője (Benkő I.-Benczik J. (2002): Nőiruha-készítő szakrajz II. Műszaki Könyvkiadó, Bp.)
 

Professional works

a kurzus teljes tananyaga digitális változatban

Awards, recognition

Kiváló Egyesületi Munkáért díj, 2019

Textilipari Műszaki és Tudományos Egyesület

WorldSkills Europe, 2018

elismerő oklevél és aranyérem

Publications

Publication title
Szakmai tankönyv, Benkő I.-Benczik J. (2002): Nőiruha-készítő szakrajz II. Műszaki Könyvkiadó, Bp.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121