Esteban de la Torre
Kutató
Innovációs Központ
Kutató

Esteban de la Torre interdiszciplináris média- és hangművész. A Soft Interfaces Lab társalapítója és kutatója a MOME Innovációs Központjában, és a metaanyagokban rejlő kreatív potenciállal, valamint a technológia ember-számítógép interakciókat segítő alkalmazásával foglalkozik.

Fields of education
soft interface-ek
fizikai számítástechnika
interaktív hang- és érzékelődesign
Fields of research
metaanyagok
interaktív hangrendszerek
rugalmas elektronika

Biography

Esteban de la Torre interdiszciplináris média- és hangművész. A Soft Interfaces Lab társalapítója és kutatója a MOME Innovációs Központjában, ahol a metaanyagokban rejlő kreatív potenciállal és a technológia ember-számítógép interakciókat segítő alkalmazásával foglalkozik. Vizuális művészeti, animációs és hangdesignos hátteréből eredően munkái kiterjednek a nagyobb léptékű művészeti installációkra, a többcsatornás térbeli hangterekre és audiovizuális performanszokra, valamint a hordható eszközökbe ágyazott elektronikához használt e-textilekre.
Számos oktatási kezdeményezésben vesz részt, workshopokat és előadásokat tart az újmédia-művészetről és a hangtechnológiáról például a Linzi Művészeti Egyetemen (TAM) működő Tangible Music Labben, a Királyi Képzőművészeti Akadémián (KASK), a bécsi Angewandte Iparművészeti Egyetemen és a londoni Queen Mary Universityn.
Munkáját a Japán Médiaművészeti Fesztivál (JP) is elismerte.
A neves EJTECH stúdió társalapítója. Munkáit számos galériában, múzeumban és fesztiválon bemutatták, például az Európai Médiaművészeti Fesztiválon (DE), a Smithsonian Hirshhorn Múzeumban (USA), a Holoni Design Múzeumban (IL) és a Ludwig Múzeumban (HU). Játékfilmek készítői és kereskedelmi brandek is keresik, együttműködött többek között a Szárnyas fejvadász 2049 című film alkotóival és a DIOR divatházzal.

Awards, recognition

Japán Médiaművészeti Fesztivál, 2019

Esterházy Art Award

MMA Művészeti Ösztöndíj Program

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121