G. Szabó Zsuzsanna
művésztanár
Design Intézet
Textiltervezés BA
művésztanár
Divat-és textiltervezés MA
művésztanár

G. Szabó Zsuzsanna textilművész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem divat- és textiltervező szakán végzett, 2016-ban. Egyéni munkái mellett jelenleg kötöttruha tervezést tanít a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen.

Fields of education
textiltervezés
kötöttanyag tervezés
kötöttruha tervezés

Biography

G. Szabó Zsuzsanna textilművész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem divat- és textiltervező szakán végzett 2016-ban. Az alapképzést ugyanitt végezte el, kötöttanyag tervező szakirányon.

2014-ben egy szemesztert Barcelonában töltött, Erasmus ösztöndíjjal az Escola Superior del Disseny, Barcelona egyetemen.

Performanszművészettel, installációkkal, illetve kötöttruha- és jelmeztervezéssel foglalkozik.

2016-ban a diplomamunkája elnyerte a Marcell Wanders design Awardot, majd munkáját 2017-ben egy önálló kiállítás keretein belül mutathatta be Szentendrén, az Art Capital Fesztivál keretein belül.

2018-ban diplomamunkája bekerült Jools Gildson és Nicola Moffat: Textile Community and Controversy, THE KNITTING MAP című könyvébe is.

Nagy hatással volt rá a 2015-ben, New Yorkban töltött nyár, amikor részt vett Robert Wilson nemzetközi kurzusán, a Watermill Centerben. Itt ismerkedett meg a jelmezközpontú performansz műfajával, ami azóta is fő alkotási területe. A műfaj sajátossága, hogy a megformált matéria kerül a középpontba, az előadó-, képző- és iparművészet határai elmosódnak, feloldódnak benne.

Két kisgyermeke van.

Egyéni munkái mellett jelenleg kötöttruha tervezést tanít a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen.


 

Professional works

Awards, recognition

Marcel Wanders Design Award

2016

NKA Alkotói Támogatás

2018, 2019

The Art I Live In képzőművészeti pályázat

Divatbemutató az Art Market Budapesten, 2014

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121