Dr. Galla Daniella Dominika PhD
egyetemi adjunktus
Elméleti Intézet
Design- és művészetmenedzsment MA
egyetemi adjunktus
Art and Design Management MA angol nyelven
egyetemi adjunktus

Daniella 2021 februárjától erősíti a MOME oktatói csapatát. Több, mint 10 éve dolgozik marketinghez kapcsolódó területen, az igazi hivatása azonban a tanítás. Hat éve oktat a Budapesti Corvinus Egyetemen, és már 6 éve tudja azt is, hogy a legjobb érzés értéket és tudást adni a hallgatóknak. Doktori disszertációjában a multidiszciplinaritás fontos szerepet kapott: hiszi, hogy a művészet és a gazdaság összekapcsolása rendkívül különleges eredményeket hozhat, amire a MOME a lehető legjobb színteret biztosítja. Nagyon fontosnak tartja, hogy a művészek a számukra legjobban alkalmazható módon sajátítsák el a sikeres karrierúthoz elengedhetetlen gazdasági alapismereteket. A MOME hallgatói egy közvetlen, kreatív, ugyanakkor következetes oktatót ismerhetnek meg a személyében.

Biography

Galla Daniella Dominika felsőoktatási tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetem kereskedelem és marketing alapszakán kezdte. Diplomamunkájában az ásványvíz termékkategória kapcsán vizsgálta a forma hatását a fogyasztók választására. A designnal való kapcsolata valahol itt kezdődhetett. Az egyetem utolsó évében, 2012-ben kezdte meg szakmai gyakorlatát a TV2 Média Csoport Kft-nél, ahol közel 5 évet töltött el. Dolgozott üzletfejlesztési, értékesítési, majd marketing és PR területen, részt vett a TV2 talent menedzsment divíziójának kialakításában. A mesterfokozatot már munka mellett, a Budapesti Metropolitan Egyetemen kommunikáció és médiatudomány szakon szerezte meg.

A TV2-nél eltöltött 5 évet követően integrált kommunikációs ügynökségeknél dolgozott senior account menedzserként. Ezt követően felismerte, hogy bár a marketing és a marketinghez kapcsolódó területek azok, melyek a leginkább közel állnak hozzá, igazi hivatásként mégis az egyetemi oktatói karriert tudná magáénak érezni. Ez motiválta abban, hogy 2017-ben jelentkezett a Budapesti Corvinus Egyetem doktori képzésére. PhD tanulmányai mellett Daniella marketing vezetőként dolgozott egy budapesti konditermet és magánorvosi központokat üzemeltető cégcsoportnál.

Doktori fokozatát 2021-ben szerezte meg summa cum laude minősítéssel. Disszertációjának fókuszában egy, a designkommunikáció módszertanára építő kreatív oktatásmódszertani eszköz fejlesztése áll, melynek célja a gyerekek soft készségei fejlesztésének előre mozdítása a zárt iskolai keretrendszeren belül. Daniella 2021 februárjától csatlakozott adjunktusként a MOME Elméleti intézetének oktatói csapatához.

Awards, recognition

XXXI. OTDK Közgazdaságtudományi szekció, Termékpolitikai döntések tagozat

1. hely

ÚNKP ösztöndíj, 2018, 2019, 2020

Publications

Publication title
Galla, D. et al. (2022). Online only: Future outlooks of post-pandemic education based on student experiences of the virtual university. Society and Economy, 44(1), 2-21. (angol)
Horváth, D. D., Csordás, T., Horváth, D., & Cosovan, A. (2020). Úgy, mint a nagyok! Kreatív workshop általános iskolásoknak. Iskolakultúra, 30(4-5), 49–66.

Achievements

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121