Hajdú Anett
doktoranda, művésztanár
Design Intézet
Textiltervezés BA
művésztanár
Divat-és textiltervezés MA
művésztanár
Doktori Iskola
doktoranda

Hajdú Anett a MOME textil szakán diplomázott 2011-ben, majd kiegészítőtervezőként számos hazai márka számára tervezett kollekciókat. 2014 óta hivatásszerűen dolgozik illusztrátorként a designer hivatása mellett. A MOME-n 2019 óta oktat szakmai ábrázolást, divatrajzot és kiegészítőtervezést textiles hallgatóknak. 2022 óta a MOME doktori iskola Multimédia művész kutatója.

Fields of education
illusztráció
kiegészítőtervezés
textiltervezés
Fields of research
multimédia művészet
illusztráció
divatillusztráció
divatkommunikáció

Biography

Hajdú Anett a MOME textil szakán 2009-ben megalapította a KEPP Showroomot 4 hallgatótársával, ahol szezonális kollekciókat és kísérleti projekteket valósítottak meg a formáció tagjaival. Anett öltözékkiegészítőként diplomázott 2011-ben, majd számos hazai márka számára tervezett kollekciókat. Társtervező volt a NUBU-nál, kiegészítőtervező a USE, Nanushka, Aeron brandeknél. 2012-től egyetemi előkészítő iskolában tanít illetve tervezőket oktat formaruhatervezés, kiegészítőtervezés és szakmai rajz tárgyakból felsőoktatási intézményekben.

2014-ben kezdi el komolyabban foglalkoztatni a divatillusztráció-készítés, munkáit hazai divatmagazinok hasábjain láthatja a közönség. 2019 szeptemberétől a MOME textil szakos oktatója, ahol kiegészítőtervezést és szakmai ábrázolást, illusztrációt oktat. 2020-ban megalapítja az Illustri studiót, amely kiállítótérként és műhelyként funkcionál, falain helyet kapnak Anett manuális technikákkal előállított grafikái. 2022-ben felvételt nyer a MOME doktori iskolájába, ahol a divat és az illusztráció összekapcsolódását, mechanizmusait, tendenciáit kutatja.

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121