Kárpáti Judit Eszter DLA
Kutató, óraadó
Divat-és textiltervezés MA
óraadó
Innovációs Központ
Kutató

Kárpáti Judit Eszter DLA interdiszciplináris textilművész, a MOME Innovációs Központ posztdoktori kutatója. Gyakorlati munkájában és kutatásában a hibrid anyagiságra, a dinamikus felületekre, valamint a textil és a digitális média közötti kapcsolatra összpontosít.

Fields of education
soft interface-ek
tech textil
anyaginnováció
hordható technológia
Fields of research
ember-számítógép interakció
aktív anyag
programozható anyagok
multiszenzoros design

Biography

Kárpáti Judit Eszter DLA interdiszciplináris textilművész, a Soft Interfaces Lab posztdoktori kutatója a MOME Innovációs Központban. Gyakorlati munkájában és kutatásában a hibrid anyagiságra, a dinamikus felületekre, valamint a textil és a digitális média közötti kapcsolatra összpontosít, ennek kulturális, technológiai és esztétikai következményeit vizsgálja.

2019-ben szerezte meg a szabad művészetek doktora fokozatot a MOME-n. Számos oktatási kezdeményezésben vesz részt, workshopokat és előadásokat tart az újmédia-művészetről és -technológiáról többek között a Luzerni Alkalmazott Tudományok és Művészetek Egyetemén, a Királyi Képzőművészeti Akadémián (KASK), a bécsi Angewandte Iparművészeti Egyetemen és a londoni Queen Mary Universityn.

Pre- és posztdoktori kutatásaihoz 2016-ban és 2021-ben is elnyerte a Magyar Eötvös Állami Ösztöndíjat. Munkáját a Japán Médiaművészeti Fesztivál (JP) és a rangos Techtextile (DE) is elismerte.

A neves EJTECH stúdió társalapítója. Munkáit számos galériában, múzeumban és fesztiválon bemutatták, például az Európai Médiaművészeti Fesztiválon (DE), a Smithsonian Hirshhorn Múzeumban (USA), a Milánói Design Héten (IT), a Holland Design Héten (NL), a Holoni Design Múzeumban (IL) és a Ludwig Múzeumban (HU). Játékfilmek készítői és kereskedelmi brandek is keresik, együttműködött többek között a Szárnyas fejvadász 2049 című film alkotóival és a Christian Dior divatházzal.

Awards, recognition

Japán Médiaművészeti Fesztivál, 2019

Esterházy Art Award

MMA Művészeti Ösztöndíj Program

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121