Kondor Edit DLA
BA szakvezető, MA szakvezető, egyetemi docens, témavezető
Kerámiatervezés MA
MA szakvezető
Kerámiatervezés MA
egyetemi docens
Tárgyalkotás BA
BA szakvezető
Tárgyalkotás MA
egyetemi docens
Designer-Maker MA angol nyelven
egyetemi docens
Doktori Iskola
témavezető

Kerámiatervezőként végzett a MOME tervező-, majd DLA-képzésén. Oktatóként 10 éve vezet kurzusokat a kerámiatervezés alap- és mesterszakán. Egyetemi docensként, a tárgyalkotás alapszak és a kerámiatervezés mesterszak vezetőjeként a tárgyalkotás szak oktatási struktúrájának alakítója, oktatási és kutatási programok szervezője, szakmai vezetője és koordinátora. Diplomamunkák témavezetője több tervezési téma kapcsán a funkcionális designtól az autonóm művészeti projektekig.

Fields of education
kerámiatervezés
terméktervezés
stúdióművészet
Fields of research
trendkutatás
anyagkutatás
hagyományos és innovatív technológiák a kerámiatervezés területén

Biography

Kerámiatervezőként és porcelándesignerként a terméktervezés és az autonóm stúdióművészet területén egyaránt alkot. Szakmai tanulmányait a következő intézményekben végezte: MOME kerámiatervezés szak, UIAH (Aalto University) – Department of Ceramics and Glass (Helsinki), VSUP (UMPRUM) – Department of Applied Arts (Prága), National College of Art and Design – Department of Ceramics and Glass (Dublin). Designerként az Alföld Porcelán Edénygyár, valamint a francia Degrenne termékfejlesztési projektjeiben dolgozott. Moholy-Nagy László formatervezési ösztöndíjasként Magyar Formatervezési Díjat nyert „Termék” kategóriában. Tárgyai megtalálhatók a magyar csúcsgasztronómia szinterein. 
A stúdióművészet terén autonóm porcelánplasztikái számos hazai és nemzetközi kiállításon szerepeltek. Szimpóziumok, biennálék, szakmai konferenciák aktív résztvevője.

Awards, recognition

Magyar Formatervezési Díj, 2004

„Termék” kategória

Állami Eötvös Ösztöndíj, 2004

MAOE Diplomadíj, 2000

Publications

Publication title
Kondor Edit: Asztalunk tárgyai: A porcelán asztali tárgykultúra vizsgálata napjainkban – doktori értekezés

Achievements

kiállítás

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121