Povedák István PhD habil.
habilitált egyetemi docens, témavezető
Design- és művészetmenedzsment MA
habilitált egyetemi docens
Art and Design Management MA angol nyelven
habilitált egyetemi docens
Doktori Iskola
témavezető

A MOMENTUMOK könyvsorozat, valamint a MOME DOKU sorozat alapítója és társszerkesztője. A MOME TDK felelőse. Több nemzetközi és hazai konferenciát, workshopot szervezett az egyetemen. Több terepkutatást szervezett hallgatók számára itthon és a határon túl.

Fields of education
kulturális antropológia
vallástudomány
néprajz
romológia
Fields of research
kortárs vallási jelenségek
modern mitológiák
roma kultúra
sztárkultusz
újnacionalizmus
vallási giccs

Biography

Kulturális antropológus, valláskutató. A Magyar Kulturális Antropológiai Társaság elnöke, a Művészet- és Dizájnantropológia Műhely, valamint a Modern Mitológiakutató Műhely vezetője. A SIEF (International Society for Ethnology and Folklore) tagja, az Ethnology of Religion Working Group korábbi vezetője. Több hazai és külföldi tudományos társulat tagja. Az MTA Kulturális Antropológiai Bizottság, valamint az MTA Identitástörténeti Bizottság tagja.

Több egyéni és csoportos nemzetközi tudományos pályázat nyertese és résztvevője. Előadásokat tartott többek között a berlini Humboldt Egyetemen, a Bécsi Egyetemen, a Freiburgi Egyetemen, az amszterdami Meertens Intézetben, a prágai Károly Egyetemen, a pozsonyi Comenius Egyetemen, a rigai Lett Tudományegyetemen, az Ohioi Állami Egyetemen, a Cabrini Egyetemen, illetve az Oregoni Egyetemen.

A MAKAT könyvek, a MoMiMű Könyvek és a Momentumok sorozatszerkesztője, több hazai és nemzetközi szakmai folyóirat testületének tagja. Több tucat könyv szerzője és szerkesztője, írásai rendszeresen jelennek meg nemzetközileg elismert szakmai folyóiratokban és kiadóknál. 

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121