Pozsár Péter DLA
doktorjelölt, egyetemi tanársegéd
Építőművészet BA
egyetemi tanársegéd
Doktori Iskola
doktorjelölt

2005-ben diplomázott a MOME építész tervező művész szakán. 2010-től az Építészeti Intézet oktatója. Az elmúlt évtizedben építészeti tervezést, formatant és kísérleti projekteket oktatott. Doktori disszertációját a cselekvő építészetről írta.

Fields of education
építészet
Fields of research
az építészet, a közösség és a személyiség cselekvésen keresztül történő fejlesztésének lehetőségei

Biography

Az Újirány építész- és tájépítész-iroda társalapítója, a Millenáris Park társtervezője. A Reflekt Studio szociális építészeti nonprofit vállalkozás társalapítója, a Hello Wood társalapítója és 2022-ig társtulajdonosa. 2010-től a MOME Építészeti Intézetének oktatója. 2023-ban DLA fokozatot szerzett.
Munkáját többek között a következő díjakkal ismerték el: Budapest Építészeti Nívódíja (Millenáris Park, Újirány Tájépítész Kft.), Erste Foundation Award for Social Integration díj (Reflekt Studio Nonprofit Kft.), Architizer A+ Award és Design Management Díj (Hello Wood Kft.).
Szerkesztője és társszerzője a „HELLO WOOD 1–5 / Architectural Exercises”, a „Builders. Socially Engaged Architecture from Hungary”, valamint a „Children of the Wood” című könyveknek és kiadványoknak.
Munkájáról előadásokat tartott számos nemzetközi konferencián és egyetemen. Többek között New Yorkban (USA), Los Angelesben (USA), Entre Ríosban (AR), Torontóban (CA), Londonban (UK), Kolozsvárott (RO) és Budapesten (HU). 2022-ben hallgatóival közös projektje meghívást kapott a Tallini Építészeti Biennáléra. Kutatómunkájában az építészet, a közösség és a személyiség cselekvésen keresztül történő fejlesztésének lehetőségeire összpontosít.

Professional works

Awards, recognition

Budapest Építészeti Nívódíja, 2001

Millenáris Park, Újirány Tájépítész Kft.

Az ERSTE Foundation társadalmi integrációs díja, 2013

Reflekt Studio Nonprofit Kft.

Architizer A+ Award, 2015

Hello Wood Kft.

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121