Püspök Balázs DLA habil.
Akadémia igazgató, MA szakfelelős, egyetemi tanár, témavezető
Design Intézet
egyetemi tanár
Formatervező művész MA
MA szakfelelős
Interaction Design MA angol nyelven
MA szakfelelős
Design MA angol nyelven
MA szakfelelős
Formatervezés BA
egyetemi tanár
Formatervező művész MA
egyetemi tanár
Design MA angol nyelven
egyetemi tanár
Akadémiai Iroda
Akadémia igazgató
Doktori Iskola
témavezető

A MOME Akadémiai Igazgatójaként az összes BA és MA képzésért, valamint a PreMOME előkészítő tanfolyam szakmai tartalmáért felelős, oktatásszervezési és fejlesztési feladatokat lát el. Oktatóként formatervezés és világítástervezés területen tart kurzusokat, valamint több diák témavezetője a MOME Doktori Iskolában.

Fields of education
formatervezés
világítástervezés
Fields of research
világítástervezés

Biography

Tanulmányait formatervező és világítástervezés területen végezte, a MOME-n ipari formatervezésből, a németországi Wismar University of Applied Sciences egyetemen világítástervezésből szerzett MA diplomát. 2010-ben a MOME-n doktori (DLA) fokozatot szerzett, majd sikeres habilitációja után egyetemi tanári kinevezést kapott 2023-ban. 2015-től 4 éven át a Formatervező Tanszék vezetője volt, majd 1 évig a Design Intézet igazgatója. 2021 óta a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Akadémiai Igazgatója.

Az elmúlt években számos különböző projekten dolgozott, főképpen világítás és ipari formatervezés területen. Több mint 18 éve tanít a MOME-n, valamint vendégtanárként workshopokat tartott a Hochschule für Gestaltung Schwäbisch Gmünd-ön és a Holon Institute of Technology-n is.

2018 és 2021 között egy okos irodabútor-rendszer és a hozzátartozó alkalmazás fejlesztését célzó K+F projekt vezetője volt. A projekt során kiterjedt kutatás folyt a bútortervezés, az ergonómia, a marketing, az anyagtechnológia, az IoT és a UX design területén.

Awards, recognition

Ferenczy Noémi-díj, 2016

Achievements

Vekop 2.2.1. Kutatás-fejlesztési projekt

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121