Schmidt Andrea
mesteroktató, oktatásszervezéséért felelős vezető
Designkultúra BA
mesteroktató
Akadémiai Iroda
oktatásszervezéséért felelős vezető

2008 óta tanít a MOME-n. Jelenleg az Akadémiai Irodában az egyetem oktatásszervezésért felelős vezetője és a Business to Design program egyik megálmodója és oktatója, valamint számos oktatásfejlesztési program módszertani szakértője.

Fields of education
business to design
vállalkozásfejlesztés
social design
inkubáció
Fields of research
oktatásfejlesztés
innovációkutatás
inkubáció
oktatásszociológia

Biography

Közgazdász-szociológus, közel 30 éve tanít különböző oktatási helyzetekben, és több mint 20 évig volt az MTA TK Szociológiai Kutatóintézetének tudományos munkatársa. Tanított több felsőoktatási intézményben, felnőttképzésben, szakkollégiumban. Évtizedek óta foglalkozik tehetséggondozással, oktatásfejlesztéssel és leszakadó társadalmi csoportok támogatásával. Kutatóként fő profilja az oktatás különböző szegmenseinek és szereplőinek vizsgálata, oktatásfejlesztési helyzetek generálása, valamint hátrányos helyzetű társadalmi csoportokat érintő kutatások. A MOME-n 15 éve foglalkozik gazdasági jellegű és vállalkozásfejlesztési tantárgyak oktatásával, részt vett a MOME+ egyetemi mentorprogram vezetésében és kidolgozásában.

Munkája során számos, jelenleg is sikeres hazai és nemzetközi designvállalkozás indulásánál nyújtott oktatói, mentori és szakmai segítséget. Szakmai vezetőként részt vett „A tanulók képesség-kibontakoztatásának elősegítése a köznevelési intézményekben” elnevezésű projektben, amelyben egyebek mellett a Design Thinking közoktatásban történő alkalmazása került fókuszba.
Jelenleg az egyetem oktatásszervezésért felelős vezetője és a Business to Design program egyik megálmodója és oktatója, valamint számos oktatásfejlesztési program módszertani szakértője.

Achievements

cikk az Index.hu-n

projektvezető

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121