Simon Andrea
óraadó
Design- és művészetmenedzsment MA
óraadó
Art and Design Management MA angol nyelven
óraadó

Simon Andrea 2007-ben a British Council művészeti vezetőjeként a MOME-val való együttműködés keretében Souvenir Design Workshopot és kiállítást szervezett, majd 2018-ban külsős MA vizsgabizottsági elnökként vett részt a MOME Elméleti Intézete MA hallgatóinak vizsgáin, és ebben az évben felvételt nyert a MOME Doktori Iskolájába is. 2019-ben tartotta első kurzusát a MOME-n, ahol azóta tanársegédként oktat saját tervezésű kurzusokat.

Fields of education
a sztereotípia ördögi körei a design gondolkodásban
participáció és társadalmi párbeszéd
nyilvános diplomácia / kulturális diplomácia
együttműködésen alapuló művészeti gyakorlatok
Fields of research
a művészek lehetséges stratégiai szerepe a digitális kor kultúraközvetítői vízióiban
a szociálisan elkötelezett művészet és design közös metszete
a szociálisan elkötelezett művészet dokumentálása
kulturális diplomácia

Biography

Végzettsége színházrendező és közgazdász. 1999-től 2014-ig a British Council művészeti vezetőjeként majd igazgatóhelyetteseként foglalkozott társadalmilag elkötelezett közösségi projektekkel és vállalatvezetéssel. 2004-ben kilenc hónapos megbízással Head of Art Development pozícióban dolgozott Londonban, hogy kidolgozza a British Council új művészeti stratégiáját, amelyet a működési terület 110 országában vezettek be. 2014-2022 között a Ludwig Múzeum Nemzetközi Osztályának vezetőjeként valamint együttműködésen alapuló művészeti projektek tervezőjeként és kurátoraként tevékenykedett. A közösségekkel való munkát, a művészeti és design eszközök társadalmi jellegű használatát az egyik legértékesebb művészeti és design iránynak tartja.

2018-óta a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Doktori Iskolájának a hallgatója, valamint tanársegédként az egyetem Elméleti Intézetének oktatója. Meghívottként számos egyetemen tart előadást kutatási területéhez kapcsolódóan.

Professional works

Publications

Publication title
Recenzió, Helikon, Irodalom- és Kultúratudományi szemle, Posztszekularizáció, 2020/3.-LXVI. évfolyam
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121