Vesmás Júlia
mesteroktató
Akadémiai Iroda
mesteroktató

A MOME Business to Design oktatási program fejlesztője, oktatója, business designer és kreatívipari mentor. Több éve foglalkozik kezdő designvállalkozásoknak való tanácsadással, üzletistratégia-tervezéssel és -fejlesztéssel, márkaépítéssel. Érdeklődésének középpontjában a hosszú távú értéket teremtő, misszióorientált kreatív vállalkozások fejlesztése áll. Mindennapi tevékenységének része a tehetséggondozás, oktatásfejlesztés és a komplex problémák megoldása.

Fields of education
business to design
üzleti dizájn
stratégiai dizájn

Biography

2008-ban végzett a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, hispanisztika és rajztanári szakon. Tanulmányait Dániában folytatta a VIA University College „Business and Design” képzésén, ruhatervező szakon. A skandináv képzésben szerzett tudását és tapasztalatait a Raasta madridi divatmárka és a cég által indított forradalmian új kezdeményezés során a „The IOU project” fejlesztésében kamatoztatta.
2011-ben egy szlovén tervezővel megalapította a Blind Chic. hátizsákmárkát, amelyet kevesebb mint egy év alatt nemzetközi pályára állított. A tudatos brandépítés mellett kitartó közösségépítő tevékenységet is folytattak, kialakítva egy összetartó, támogató közösséget és visszatérő vásárlók hazai és nemzetközi bázisát. 2019-ben a márkát egy hazai cég számára értékesítették, amely a mai napig aktívan építi tovább a márkát.
2020-ban kezdte munkáját a MOME-n, ahol kezdetben designmenedzserként tevékenykedett a Design Intézet formatervező szakjain, majd ezzel párhuzamosan 2021 szeptemberében, a Business to Design program fejlesztésének indulásakor a törzscsapat tagjaként fogott bele a fejlesztés támogatásába, később pedig az oktatási tevékenységbe.
Tervezői háttérrel és attitűddel sikeres kreatív vállalkozást felépítő volt vállalkozóként kulcsfontosságú szerepet töltött be a fejlesztésben.

Achievements

cikk az Index.hu-n

tudományos konferencia, előadó

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121