MÜT 25 jubileumi könyvbemutató - az Üveg Évének nyitóeseménye

2021. október 30., 12:24 MOME térkísérleti műterem

2022 az Üveg Éve. A nemzetközi kezdeményezéshez, amelyet 2021 májusában az ENSZ, számos hazai szereplő csatlakozik, így a Magyar Üvegművészeti Társaság (MÜT) is. A rendezvénysorozat egyik beharangozó eseménye a MÜT 25 jubileumi kiadványának bemutatója, amelyet a MOME Térkísérleti Műtermében rendeznek október 30-án.

A MÜT 25 című jubileumi, a Társaság művészeit bemutató új kiadvány bemutatójához üvegművészeti szakmai nap is kapcsolódik: ennek alkalmával neves művészek (Smetana Ágnes, Borkovics Péter, Pattantyús Gergely, James Carcass, Polyák János, Bihari Kristóf) tartanak bemutatót a hutában. Az olvasztó kemencében folyó munkálatokat a korlátozott számú közönség egy kivetítőn kísérheti majd figyelemmel a MOME Térkiséreti műtermében, az elkészült alkotásokat pedig az esemény után jótékony célra elárverezik. A házigazda Kasuba L. Szilárd lesz.

Az 1996-ban alakult MÜT célja, hogy népszerűsítse a tehetséges pályakezdőt, valamint a komoly szakmai teljesítménnyel rendelkező idősebb alkotókat, üveget alkalmazó képzőművészeteket, dizájnereket, és az üvegművészetet általában. A szakmai év fontos fókuszpontja, hogy az üvegipar, az üvegművészet kiemelkedő teljesítményeit, innovációját, lehetőségeit a lehető legszélesebb körben bemutassák, minél több oktatási intézményt bevonva. 

Facebook esemény linkje

Program

10:00 órától / A hutában neves művészek, a MÜT tagjai tartanak bemutatót (Smetana Ágnes, Borkovics Péter, Pattantyús Gergely, James Carcass, Polyák János, Bihari Kristóf).

A hutában lévő munkálatokat, a MOME Térkísérleti műtermében kivetítjük, ahová limitált a nézők száma. Az elkészült alkotásokat az esemény után aukción jótékony célra elárverezzük.

16:00-18:00 / A MÜT 25 jubileumi könyvének ünnepélyes bemutatása a MOME Térkísérleti Műtermében.

A rendezvényen oltási igazolvány vagy maszk használathoz szükséges!

 

Publikálva: 2021-10-23 12:24:00

Hírek