Forma Norma - Inspiráló előadássorozat a design területeiről és tervezői karrierutakról

2022. május 4., 17:00 - 2022. május 4., 19:00 MOME Base épület, B_001-es terem

Ahogy az előző félévben, idén is szervezünk kétheti rendszerességgel előadásokat a formatervezés legkülönbözőbb témáiban. Oktatóinkkal, volt hallgatóinkkal és a szakma képviselőivel beszélgetünk a formatervezés jelenéről és jövőjéről, fontos dilemmáiról és kérdéseiről. Az alkalmak nem csak inspirációt jelentenek, hanem kapcsolódást is a közösséghez, ezért aki csak teheti vegye fel az órát!

Ki tartja?

Csernátony Fanni és Féja Dóri moderálásával meghívott előadók

Mikor lesz?

Minden második hét szerdáján 17:00-19:00 (Első alkalom február 9.)

Hol lesz?

MOME campus, B_001-es terem

Kinek szól?

Nyitott bárki számára

MOME hallgatóknak a teljesítéshez az előadásokon való részvételen kívül szükséges lesz interjút készíteni egy tetszőlegesen kiválasztott volt hallgatónkkal és ennek dokumentációját leadni.

 

Május 4-én különleges vendég érkezik hozzánk a jeruzsálemi Bezalel Művészeti és Design Akadémiáról: 

Tal Mor Sinay (PhD) független designer, az akadémia About Design szakirányának vezetője és Ipari Formatervezés mesterszakos képzésének oktatója, valamint 2016 és 2020 között a melbourne-i RMIT Egyetem Ipari Formatervezés képzésének és a Design Innováció és Technológia mesterszakos képzésének oktatója. Kutatási témája a megemlékezés informális gyakorlatai. Ipari design kutatásait projekt alapú módszerek segítségével folytatja. Jelenleg a design és az általánosiskolai oktatás határterületével kapcsolatos kutatásokkal foglalkozik. Magna cum laude minősítésű design alapszakos diplomáját 2006-ban, míg design mesterszakos diplomáját 2009-ben a Bezalel Akadémián, doktori fokozatát pedig 2021-ben a melbourne-i RMIT Egyetemen szerezte. 

Tal munkáinak egy része itt található: www.talmor-id.com 

Az előadás nyelve angol. 

Az előadás után lehetőség lesz kérdéseket is feltenni, melyet kötetlen beszélgetés követ. 

Az esemény nyilvános, minden érdeklődőt szeretettel várunk! 

Publikálva: 2022-05-03 03:41:00

Hírek