Generációk között

A Jövőképesség Index (FPI) bemutatása a "Generációk között" - nemzedékek együttműködése a társadalom lelki egészségéért szakmai konferencián a Kulturális és Innovációs Minisztérium szervezésében, november 17-én Budapesten.

Mi lehet a sikeres jövőnk kulcsa? Mi tartja fenn a jó életet a rend egységében? A Jövőképesség Obszervatórium (FPO) ezekre a kérdésekre kereste a választ.

 

Prof. Dr. Aczél Petra, a Jövőképesség kutatási projekt vezetője, Prof. Dr. Szántó Zoltán Oszkár, a Jövőképesség Obszervatórium Nonprofit Kft. általános és tudományos igazgató, valamint Lőcsei Tamás, a Jövőképesség Obszervatórium Tanácsadó Testületének tagja november 17-én részt vettek a Kulturális és Innovációs Minisztérium által szervezett "Generációk között" - nemzedékek együttműködése a társadalom lelki egészségéért szakmai konferencián, Budapesten

 

Előadásukban először mutatták be a Jövőképesség Indexet (FPI). A 22 mutatóból álló összetett index azt mutatja meg, hogy az OECD-országok mennyire felkészültek a jövő  jövőre.

 

A Future Potential Index nemcsak koncepcionális megközelítésében újszerű. Azzal, hogy az egyes mutatók statikus és dinamikus értékét is tartalmazza, az index mérési módszertana is innovatív. A mutatók legutóbbi értékének és az elmúlt 12 év változásának kombinált halmaza mutatja az egyes országok dinamikus teljesítményét, ami a 2022-es általános rangsort és az egyes országok részletes jövőképességének profilját eredményezi.

 

Az FPI célja, hogy a tudósok, a szakpolitikai szakértők és a döntéshozók számára új keretet nyújtson a jövő holisztikus kezelését szolgáló jövőkép és stratégiák kidolgozásához. Az Index 2023-as eredményei a MOME honlapján elérhetők.

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121