Moholy-Nagy University of Art and Design

AdornU

Partnerek
Erasmus Mundus közös mesterképzés kidolgozása kortárs ékszertervezés területén
Az AdornU című projekt keretében három kiemelkedő európai művészeti egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, mint konzorciumvezető, valamint a Trieri Művészeti és Tudományegyetem Németországból, és a tallinni Észt Művészeti Akadémia fog össze egy Erasmus Mundus közös mesterképzési program kidolgozására kortárs ékszertervezés területén.

Az AdornU Erasmus Mundus Design Measure projekt célja egy hiánypótló közös mesterképzés kidolgozása. Az ékszerek és a testdíszek hosszabb múltra tekintenek vissza, és sokkal mélyebben beágyazódtak társadalmunkba, mint azt manapság megszoktuk. Az emberiség története során a szimbólumaink, örökségünk és értékeink kis hordozható tárgyak formáját öltöttek testet. A tárgyak aurája azonban sekélyessé vált, és mostanra új tartalmat kíván, hogy visszanyerje jelentőségét társadalmunkban.

Az emberek életében azonban újra felerősödni látszik a személyes, kiváló minőségű, tartós, örökölhető tárgyak létrehozásának és birtoklásának igénye. A környezet azonban megváltozott, így a tárgyak létrehozásának és felhasználásának módja új szemléletet kíván. A tervezett mesterképzés kortárs és multidiszciplináris megközelítésen keresztül határozza meg ezeket az új stratégiákat, alkalmazkodva a mai társadalmi szükségletekhez és elvárásokhoz.

Projekt részletei
Azonosítószáma
101082167
Futamidő
24 hónap
Támogatás összege
55,000 EUR

Partnerek

1. Trier University of Art and Science

2. Estonian Academy of Art, Estonia

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121